Futsal Stedum verslaat koploper Real Camaradas

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een paar weken geleden kwam er een einde aan de zegereeks van Futsal Stedum. De Stedumers verloren destijds onnodig van Vijfje en baalden daar behoorlijk van. Op 18 maart moest de ploeg naar Zuidhorn om aan te treden tegen koploper Real Camaradas, die samen met Futsal Winsum strijden om het kampioenschap in de 2e klasse. Stedum wilde vandaag wel laten zien dat de eerdere nederlaag onnodig was aangezien het al had gewonnen van andere toppers zoals WMC en Exstudiantes.
Profielfoto van v.v. Stedumdoor Boelie de Sturler
In de Quick Silverhal moest Stedum het doen met de volgende spelers: Marten Hovenga, Michel de Graaf, Diederik Dijk, Matthijs Colstee, Wolter van Zanten, Dick Nieborg en Archelon Quammie. Daar de beide doelmannen in de lappenmand zitten, ging Marten Hovenga (onwillige knie) op de goal. Stedum begon wat ongelukkig en al snel stond het 1-0. Echter via een mooie aanval werd het uit een pass van Diederik Dijk via Wolter van Zanten 1-1. Het duel ging gelijk op. Door een onoplettendheid kon Camaradas weer op voorsprong komen. Maar Stedum zette vanaf dat moment de zaken snel recht. Eerst was het Matthijs Colstee die uit een schitterende pass van Michel de Graaf de gelijkmaker maakte. Hierna een schitterende counter waarbij Michel de Graaf met een pass Matthijs Colstee de diepte in stuurt. Hierna probeert Colstee zijn maatje Diederik Dijk te bereiken maar een verdediger probeert de pass te onderscheppen maar schiet hierbij de bal in de eigen goal. Hierna wordt het zelfs 2-4 waarbij de goal de verdienste is van doelman Marten Hovenga, die de bal buiten de cirkel goed onderschept en de bal inpast op Michel de Graaf, welke Diederik Dijk in stelling brengt om te scoren. Voor de rust weet Camaradas tot 3-4 terug te komen en is het vooral de verdienste van Marten Hovenga, die overigens de gehele wedstrijd goed stond te keepen, dat dit ook de ruststand wordt.

In de tweede helft speelt Stedum nog beter en het regent dan ook kansen. In mum van tijd staat het 3-5 uit een schitterende aanval tussen Matthijs Colstee en Archelon Quammie waarbij Wolter van Zanten als eindstation wordt gevonden. Camaradas weet niet onder de druk uit te komen en het is Diederik Dijk die van achteruit met een pass Matthijs Colstee weet te bereiken, die met een heerlijke actie in huis de meegelopen Diederik Dijk weer weet te bereiken, welke de bal gemakkelijk binnen loopt. Hierna wordt het zelfs 3-7. Het is Michel de Graaf die een lange bal geeft op Matthijs Colstee, waarbij de keeper net eerder is en de bal weg kan tikken. Echter hierbij komt de bal voor de voeten van Diederik Dijk die van afstand het lege doel weet te vinden. Gezien de kansen had Stedum nog verder voor moeten staan. Maar de overwinning lijkt een feit en dat is ook zo waarbij de 2 tegentreffers die Camaradas nog scoort voor de statistiek zijn, waarmee de eindstand 5-7 wordt. En zoals gezegd stond Marten Hovenga vandaag als een beer te keepen. Hiermee verslaat Stedum in het hol van de leeuw koploper Camaradas, waarbij het hele team een compliment verdiend gezien het goede spel.