SJO Winsum VR1 verliest van sterk spelend AVC VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag speelden de vrouwen van SJO Winsum VR1 een thuiswedstrijd tegen ACV VR1. ACV stond op plaats 5 van de ranglijst en 2 punten voor op Winsum, die op plaats 6 stonden. Het team uit Winsum was verre van compleet. Fanny Chen en Berber Hokwerda zijn nog steeds geblesseerd en Melinda Hilbelink was afwezig. Daarnaast  meldde Cherry Chen zich ziek af op vrijdag.
Profielfoto van VV Winsum
Voor coach Alfred Sterrenberg om hoofdpijn van te krijgen en dat had hij sowieso al, omdat hij de dagen voorafgaand aan de wedstrijd geveld was door de griep. Positief was wel dat Marlies Bijman na haar zwangerschap voor het eerst dit seizoen als wissel bij het team kon aansluiten en dat de net 15 jaar geworden talentvolle Alieke Tuin (normaal spelend bij de jongens C1) bereid was gevonden om op de bank plaats te nemen. Beiden zouden in de loop van de wedstrijd hun (succesvolle) debuut maken bij Winsum.
Door alle afwezigen bij Winsum moest coach Alfred Sterrenberg zijn team op 5 plaatsen wijzigen. Omdat keeper Fanny Chen dus niet kon keepen, “offerde” speler Evelien Walker zich op om het doel te bewaken. Of het nu kwam door bovenstaande zaken of dat de Winsumse vrouwen hun kop er niet bij hadden, de organisatie in het veld was ver te zoeken. Ondanks de teamafspraak om vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter Dolf Werkman het initiatief te nemen door agressief en vol druk naar voren te spelen, lieten de vrouwen uit Winsum ACV het initiatief nemen en werd er veel te veel ruimte gegeven aan de middenvelders en spitsen van ACV. ACV combineerde er vrolijk op los en kreeg meteen enkele mogelijkheden om de score te openen. Verrassend was het dan ook dat na 15 minuten de eerste de beste fatsoenlijke aanval van Winsum de 1-0 opleverde. Chantal Streppel brak uit op links en legde bal keurig terug op de meegelopen Yvonne Visser. Die bedacht zich niet en schoot de bal hoog in de touwen. Een meevaller waar Winsum niet lang van kon genieten. ACV bleef vol druk op het doel van Evelien Walker zetten en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven voor de Assense dames. Vijf minuten later viel het doelpunt dan ook op een voor Evelien Walker erg ongelukkige manier. Een schot van een geheel vrijgelaten ACV-er leek houdbaar, maar de bal ging toch net onder de duikende gelegenheidskeeper door (1-1). Een paar minuten later was het ook al 1-2, toen Annick de Vries van Winsum in haar eigen strafschopgebied aan de noodrem moest trekken toen een ACV speler het strafschopgebied in mocht dribbelen en op het doel af ging. De terechte strafschop werd feilloos benut. Coach Alfred Sterrenberg zag de bui hangen en greep in. Indy Balk werd naar de kant gehaald, Saskia Baker schoof van het middenveld terug naar haar vertrouwde voorstopper positie en Marrit Porte kwam als rechtsachter op de plaats van Indy Balk te spelen. Jenny de Blécourt schoof van links- naar rechtsmidden en linkspoot Alieke Tuin mocht al na 25 minuten haar debuut in VR1 maken. Zij schuwde de duels niet tegen het agressief spelende ACV en liet meteen merken dat ze aanwezig was. Ook in de rest van de wedstrijd liet ze zien het niveau prima aan te kunnen, sterker nog, ze was één van de weinigen die een voldoende scoorde bij Winsum. Verdedigend bleef Winsum echter aanmodderen en voor rust viel dan ook de niet onverdiende 1-3, toen de rechtsbuiten van ACV ongehinderd een aantal spelers mocht passeren en de bal bij de 2de paal panklaar legde voor de volledig ongedekte linkerspits die eenvoudig kon binnenschieten. De rust kon voor de Winsumse vrouwen niet snel genoeg komen. Coach Alfred Sterrenberg had dan even een moment om enige lijn in het spel “te praten”.
Na rust leek het even beter te gaan met Winsum. Er werd meer naar voren gespeeld en er was iets meer balbezit. Toch werd het 1-4 voordat de 2-4 viel toen Saskia Bakker werd gevloerd in het strafschopgebied van ACV. Ze nam zelf de strafschop op de haar bekende manier, zuiver en hard. Even leek er hoop op een kanteling in de wedstrijd. Maar die hoop was ijdel voor de Winsumse supporters. ACV kwam op 2-5 na een prachtig doelpunt. Een middenvelder van ACV zag Evelien Walker een meter of 8 voor haar doel staan en schoot vanaf 40 meter de bal over haar heen. Een geweldig doelpunt die paste in de wedstrijd. Bij ACV liep het op rolletjes en lukte veel, bij Winsum draaide het “voor geen meter” en lukte niet veel. De moegestreden Yvonne Visser werd gewisseld voor Marlies Bijman en zij kon met een goede invalbeurt laten zien ook weer wedstrijdfit te zijn.

ACV scoorde nog de 2-6 en in de laatste minuut mocht Chantal Streppel van Winsum de stand enigszins een beter aanzien geven, door ook al een prachtig doelpunt. Doorgebroken op rechts schoot ze de bal vanaf de rechterkant op 25 meter van het doel in de verre hoek, de keeper van ACV volledig kansloos latend (3-6). Dat was tevens ook de laatste actie van de wedstrijd. Een kansloze nederlaag voor Winsum tegen een sterk spelend ACV.

Komende zaterdag valt er dus wat te revancheren voor de Winsumse vrouwen. En dat kan in de uitwedstrijd tegen de vrouwen van EKC VR1 (Eenrum-Kloosterburen Combinatie). EKC heeft alle 3 de wedstrijden na de winterstop gewonnen en is het best presterende team in 2016 in de 2de klasse D. Met 1 punt uit 3 wedstrijden is het een understatement te zeggen de vrouwen uit Winsum een “ongelukkige” start van de 2de seizoenshelft kennen. ACV speelt thuis tegen SJO Bergum BCV Combinatie VR1SJO Bergum BCV Combinatie VR1.