SV Bedum weet na twee maanden weer wat winnen is

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na 5 (!) opeenvolgende nederlagen in de competitie mocht Bedum zondag op bezoek bij Groen Geel. De Stadjers spelen net als SV Bedum niet meer om de prijzen dit seizoen, maar zullen toch nog zo hoog mogelijk willen eindigen. Na goed spel tegen Kwiek werd SV Bedum niet beloond, maar vandaag was er geen enkele twijfel welke ploeg met drie punten van het veld zou stappen. De paarshemden waren simpelweg beter, feller en gemotiveerder om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Profielfoto van SV Bedum Zo1
De omstandigheden op sportpark Corpus den Hoorn waren ideaal. Een zonnetje plus een perfect onderhouden en tevens nieuw kunstgrasveld. Vanaf de aftrap werd het spelbeeld meteen duidelijk; SV Bedum mocht rustig opbouwen, terwijl de thuisploeg loerde op de counter. Van deze ruimte werd dankbaar gebruikt gemaakt; de bal werd rustig rondgespeeld en men loerde op de juiste mogelijkheid. De eerste kans voor Bedum liet dan ook niet lang op zich wachten. Een scherpe voorzet van Mol werd verkeerd getimed door Wal die de bal niet binnen de palen kreeg. Na zo’n 10 minuten was het echter wel raak voor Bedum. Een vloeiende aanval over de rechterkant met combinatiespel tussen Baarda, Wal en Mol leidde tot een crossbal op de vrijstaande Smit. Vanaf randje 16 schoot bij beheerst in de hoek, 0-1. Kort hierna dachten de Bedummers op 0-2 te komen, nadat een perfect voorgegeven bal van Fokkema met een subtiele voetbeweging door Wal tegen het net werd gewerkt. De grensrechter oordeelde echter (onterecht) dat het buitenspel was, waarin de scheidsrechter meeging. In het eerste bedrijf kwam Groen Geel amper tot een kans, door het felle verdedigen en een tactisch goed opgestelde defensie. Dit leidde tot irritatie bij de gastheren, die dan ook al voor de rust op 4 gele kaarten stonden.
Loon na werken
In de tweede helft trachtte Groen Geel fel te beginnen, maar de voorzetten strandde op de defensie van Bedum, die hierna dankbaar gebruik maakte van de gegeven ruimte. Na een snelle counter stuurde wederom Baarda de snelle Smit weg over de zijkant. De vleugelspeler kapte handig zijn directe tegenstander uit, zag de keeper niet goed staan en met een uitstekend geplaatst schot van 25 meter bracht hij de stand naar 0-2. Hiermee was ook definitief het verzet van Groen Geel gebroken, die vervolgens 1-op-1 gingen spelen achterin om toch nog op het scorebord te komen. Bedum was wederom slimmer en Smit mocht hierna zijn hattrick aantekenen. De defensie stapte wederom fout, waarna Smit alleen door mocht op de keeper. Hij bewaarde zijn rust en liet de keeper kansloos in de korte hoek, 0-3. Na wat blessure behandelingen bloedde de wedstrijd dood en liet ook Bedum de teugels vieren, maar verder dan wat ‘rollertjes’ kwam de thuisploeg niet. Visser kon zijn drie wissels rustig brengen (Gall voor Wal, Ufkes voor Brands en Mulder voor Mol). Bedum bepaalde de eindstand op 0-4, nadat defensief geklungel achterin leidde tot balverlies bij Groen Geel. Baarda maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en schoof de bal rustig in het doel. Dit was tevens ook de eindstand.

Nadat Bedum zich twee week geleden al sportief had gerevancheerd had tegen Kwiek, was er vandaag dan ook de punten ter beloning. Een duel dat Bedum vanaf minuut 1 in zijn grip had en is hopelijk de ommekeer. Volgende week komt Woltersum op bezoek in Bedum. De heen wedstrijd in Woltersum wonnen de Bedummers met maar liefst 0-10.