VVSV wint van streekgenoot Ezinge

Geschreven door Ingmar Vos op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdagmiddag heeft hekkensluiter VVSV het opgenomen tegen het daarboven geplaatste Ezinge. Vooral de keepers van beide ploegen hadden een hoofdrol in de wedstrijd, ze stopten allebei een strafschop. VVSV won de wedstrijd met 2-0 en is daarmee over Ezinge geklommen.

 Profielfoto van Vvsv voor kika                Profielfoto van VV Ezinge

Bron Ommelander Courant Door Ingmar Vos

 Om het hoofdveld zo min mogelijk te belasten werd er ingespeeld op het tweede veld in Ulrum. Beide teams begonnen vol motivatie aan de wedstrijd. Als Ezinge drie punten zou pakken hadden ze het gat met VVSV kunnen vergroten. Als VVSV de punten zou pakken ging het over Ezinge heen. In plaats van centrale middenvelder stond aanvoerder Jaap Tuma van VVSV als laatste man in het veld, wat goed uit zou pakken. Al in de vierde minuut had VVSV met tien man kunnen komen staan. Een harde tackel met gestrekt been raakte een Ezinge speler. Meer dan een vrije bal werd er niet gegeven door de scheidsrechter uit Marum. In het eerste deel was het Ezinge dat de betere wedstrijd voetbalde. VVSV was maar met kleine regelmaat op de helft van de gasten te vinden. De eerste kans voor de thuisploeg was direct een grote. Rick Meijer wist de kans echter niet te benutten, maar haalde er wel een corner uit. Een speler van VVSV kwam hard in botsing met de keeper van Ezinge en beide spelers lagen ook enige tijd op de grond. De schade viel uiteindelijk op een tand door de lip na mee voor beide spelers. Vanaf dat moment werd het spel evenwichtiger en kreeg VVSV de kansen. De eerste kaart was na dik een half uur speler voor Nick Kramer die veel te laat in kwam op een VVSV’er. Na een kleine 40 minuten spelen werd de score geopend door Henk Steigstra. Na een overtreding van Ezinge kreeg de thuisploeg een vrije bal net op de 16 meter. “Deze vliegt er in” waren de woorden van Jaap van der Ploeg voordat Rick Meijer de bal op doel schoot. In eerste instantie pakte keeper Ritzema van Ezinge de bal maar hij kreeg er niet genoeg grip op en zo was het intikken geblazen voor Steigstra.

Hans Steigstra werd al na vier minuten na de thee op een gele kaart getrakteerd door de scheidsrecher nadat hij veel te laat in kwam op aanvoerder Kramer van Ezinge. Beide ploegen gingen in de tweede helft veel meer op de lange bal spelen. Daardoor ging het spel snel heen en weer en kregen beide partijen grote kansen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Hans Steigstra. Na goed combinatievoetbal en een goede solo actie van Wilfred Kooi kreeg Steigstra de bal op een presenteerblaadje en knalde hij de bal hard in de bovenhoek. Harm Klaver van VVSV kreeg kort na deze goal een grote kans om de voorsprong nog groter te maken, maar hij schoot de bal te slap in.

Penalty’s

 

De eerste van de twee penalty’s was voor Ezinge. Na een hoekschop kreeg Wilfred Kooi van VVSV de bal tegen zijn hand die langs zijn lichaam hing. In eerste instantie floot de scheidsrechter er ook niet voor maar doordat alle spelers van Ezinge appel voor hands gaven gaf de arbiter toch de strafschop. Arjen Post van Ezinge nam de penalty. Keeper Kruisenga van VVSV zat in de goede hoek en pakte de bal goed. In de rebound botste Post hard op keeper Kruisenga. Dezelfde Kruisenga scoorde enkele minuten later bijna nadat de keeper van Ezinge de bal verkeerd inschatte. De bal stuiterde over hem heen maar belandde gelukkig voor hem net naast het doel. Invaller Jochem Gerritsen van Ezinge kwam te laat met zijn tackel bij een VVSV speler wat ook hem een kaart opleverde. De frustratie bij Ezinge werd met de minuut groter. VVSV was de betere pleeg en had in diverse situaties ook de scheidsrechter mee. Toen de thuisploeg ook nog een makkelijke penalty kreeg was de motivatie bij Ezinge helemaal weg. Invaller Michel Veldman kreeg de bal vanaf de zijkant en draaide de 16 meter in. Toen hij tegen een verdediger aanliep en naar de grond ging kreeg hij de strafschop mee. Aanvoerder Jaap Tuma nam de penalty, maar keeper Ritzema zat net als Kruisenga een half uur eerder in de goede hoek en stopte het schot. Ondanks het soms matige voetbal was het wel een echte wedstrijd en was er voor het publiek genoeg te genieten.

VVSV’09 – Ezinge: 2-0 (1-0); 39. Henk Steigstra (1-0), 53. Hans Steigstra (2-0). Scheidsrechter: W. Kluiter uit Marum. Gele kaarten: Nick Kramer, Arjen Post, Jochem Gerritsen (allen Ezinge) en Hans Steigstra (VVSV).

VVSV’09: R. Kruisenga; G. Goeree, T. Van Straten, J. Tuma, Henk Steigstra; J. Bremer, N. Buiting (80. J. Veenhuizen), R. Meijer (84. M. Veldman); H. Klaver, W. Kooi en Hans Steigstra.

Ezinge: K.W. Ritzema; N. Kramer, A. Post, T. Kramer, J.H. Hoekstra; D. Douwsma (72. J. Gerritsen), J. Van der Leeden (45. M. Alting), E. Staal (55. M. Gerritsen); J.L. Dijkstra, S. Douwsma en J. Huizing.

Van der Ploeg: terechte overwinning

Trainer en coach Jaap van der Ploeg van VVSV was na de wedstrijd blij dat hij Jaap Tuma als laatste man had gezet. “We hadden wat meer overzicht en rust in de ploeg”. Dat was over Ezinge niet te zeggen. Trainer van Ezinge Johan Middel: “We speelden de bal te snel naar voren en gaven daardoor het balbezit weg”. “Een gelijkspel was een betere uitslag geweest” zei Middel, Van der Ploeg had daar een andere mening over: “ondanks de weersomstandigheden hebben wij goed gespeeld. Verdiende punten”.