SIOS stormachtig uit winterstop

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

JSIOS is stormachtig uit de winterstop gekomen. Eerst werd de (toen) nog ongeslagen koploper GRC Groningen op eigen bodem van de mat geveegd en zaterdagmiddag moest Potetos er aan geloven. Waar de ploeg van Erwin Molog het in de thuiswedstrijd erg lastig had tegen de stugge Groningers, was die zaterdagmiddag anders. Na een 0-4 ruststand, konden de Sauwerders uiteindelijk eenvoudig uitlopen naar 0-8.
Profielfoto van VV SIOS
SIOS doet nog volop mee om de tweede periode en nu plotseling koploper GRC Groningen wedstrijden gaat verliezen, durft men in Sauwerd heel voorzichtig aan weer te hopen op meer. Zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, met het oog op de tweede periode. In het thuisduel was Potetos een moeilijk te kloppen tegenstander gebleken en pas in de slotminuten werd toen de wedstrijd in Sauwerder voordeel beslist.

Je kunt wel zeggen dat SIOS in vorm is. Misschien komt het door het verrassende resultaat tijdens de Hogeland cup, misschien heeft het een andere reden, maar na de winterstop zetten de blauw-witten een indrukwekkende reeks neer. De ploeg straalt zelfvertrouwen uit en de sfeer is optimaal. Eerst werd koploper GRC op eigen veld door de gehaktmolen gehaald en ook VVK, dat meedoet om het kampioenschap in de vierde klasse, werd in een oefenduel verslagen.

Ook zaterdag had SIOS na een wat rommelig begin al snel de touwtjes in handen. De thuisploeg had verrassend weinig in te brengen en SIOS mocht doen wat het wilde. De bal ging rond op een perfect kunstgrasveld. Zo legde SIOS een aantal gevaarlijke aanvallen op de mat, wat al snel in een doelpunt resulteerde. Harmen Wienke was weer eens veel te snel voor zijn directe tegenstander en gaf op tijd voor, waar Stefan Bultena eenvoudig kon binnenschieten. De 0-2 volgde niet veel later, toen Reinder Haaksema vrije doortocht kreeg. Het schot van afstand belandde fraai in de bovenhoek. Ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten. Na een steekbal van Haaksema, schoof Stefan Bultena koelbloedig binnen.
Nog voor rust werd het 0-4 toen de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Vonk wat gemakkelijk de bal op de stip legde. Dit is normaal gesproken een zeker doelpunt met Sander Bultena achter de bal, zo ook nu.

In de rust was men vooral aan het nagenieten van de fraaie treffers en het goede spel dat men aan het publiek liet zien. Toch waren er verbeterpuntjes en er moest scherp aan de tweede helft worden begonnen. En zo gebeurde het.

Direct na de rust bepaalde Stefan Bultena met zijn derde treffer van de middag de stand op 0-5, nadat hij de bal wat gelukkig in de kluts had meegekregen.
Pieter-Jan Kwant maakte 0-6, waarna Jochem Huinder met een hard schot voor de 0-7 tekende. Het tempo ging omlaag. De thuisploeg was vrij machteloos en kon niet veel meer doen dan tegenhouden. SIOS wist dat de buit dik binnen was en voetbalde rustig de wedstrijd uit. Nog één hele mooie aanval over veel schijven werd uiteindelijk binnen geknikt door Sander Bultena en zo werd het uiteindelijk 0-8.

Het was niet de middag van Potetos, wat ook grotendeels aan het spel van SIOS lag. De ploeg wilde de bal hebben, wilde voetballen. Het baltempo lag bij vlagen hoog en mooie aanvallen leidden tot fraaie goals. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Stedum op het programma. Aan de Sauwerders de taak om deze scherpte vast te houden.