Ziek, zwak en misselijk Winsum VR1 verliest van The Knickerbockers VR2

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Er zijn van die wedstrijddagen voor een coach dat het niet echt meezit. Dat er bijvoorbeeld niet 1 speler geblesseerd, ziek of afwezig is, maar meteen het halve team. Welnu, afgelopen zaterdag was het zo’n dag voor coach Alfred Sterrenberg van Winsum VR1. Liefst 8 speelsters van zijn selectie waren afwezig, geblesseerd of ziekjes. Om toch een elftal op de been te brengen moesten een aantal niet geheel fitte vrouwen toch het veld betreden (in goed overleg met deze vrouwen en zonder kans op ernstige blessures). Gezien deze situatie voor Winsum een bijna onmogelijke opgave om een goed resultaat te boeken in de uitwedstrijd tegen het sterke The Knickerbockers VR2 (TKB).
Profielfoto van VV Winsum
Na twee minuten lag de bal al achter keeper Fanny Chen van Winsum. Een mooie crosspass richting cornervlag werd opgepikt door rechtsbuiten Nini Sieben van TKB die ongehinderd de bal kon controleren en diagonaal in de rechter bovenhoek liet verdwijnen (1-0). Het eerste half uur bleef TKB de betere ploeg met het meeste balbezit. Winsum gaf verdedigend nauwelijks iets weg, echter zonder aanvallend een vuist te kunnen maken. Na 25 minuten haakte José de Jonge bij Winsum af, waardoor de grieperige Cherry Chen alsnog het veld moest betreden. Langzamerhand kwam Winsum wat onder de druk van TKB vandaan, wat vlak voor de rust leidde tot een geweldige kopkans voor Evelien Walker. Tot verrassing van iedereen ging de bal er echter niet in. En zo werd er gerust met 1-0.

In de rust moest Winsum nogmaals wisselen. De al geblesseerd aan de wedstrijd begonnen verdediger Annick de Vries kon niet verder. Weer moest coach Sterrenberg zijn team op een aantal posities wijzigen en Indy Balk inbrengen als vervanger. Resultaat was dat Winsum, geholpen door een aanzwellende wind in de rug, meer in de aanval was dan TKB. Beide teams creëerden niet veel kansen. In de 70e minuut viel dan toch ineens de gelijkmaker. Eindelijk kreeg Chantal Streppel van Winsum wat ruimte om een actie te maken. Ze ging keeper Roxanne Visscher van TKB voorbij en met 2 tegenstanders om haar heen wist ze op wilskracht de bal over de doellijn te frommelen. Was dit het kantelpunt in de wedstrijd? De hoop op een overwinning maakte zich meester van coach Sterrenberg en de meegereisde supporters. Echter binnen 2 minuten vervloog de hoop, toen Linda Bakker van Winsum haar breedtepass op het middenveld onderschept zag worden en TKB met een razendsnelle counter de verdediging van Winsum verraste. Keeper Fanny Chen zag ineens Frederique Versteeg van TKB geheel vrij voor haar opdoemen. Haar geplaatste schot liet de keeper kansloos (2-1). In het laatste kwartier werd voorstopper Marrit Porte van Winsum nog naar de spits gedirigeerd en werden de laatste krachten aangewend om toch nog een punt binnen te slepen. Het mocht niet baten voor Winsum. Ondanks dat er enige onzekerheid viel te bespeuren bij de verdediging van TKB, bleef het bij de 2-1.

Door dit resultaat blijft Winsum op plaats 6 van de ranglijst en stijgt TKB naar plaats 2. De volgende wedstrijd voor beide teams is pas over 2 weken. Op zaterdag 5 maart speelt Winsum thuis tegen ACV en gaat TKB op bezoek bij koploper St. Annaparochie.