De Fivel 2 wint kleine El Clasico

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 20 februari mocht ook Stedum 2 weer voor de competitie aan de bak in de ‘kleine el clasico’ uit tegen De Fivel 2. Echter in Zeerijp is het veld van het andere oranje in zeer slechte staat. Dit was de reden om de wedstrijd in het nostalgische Stedum te spelen aangezien de mat er daar redelijk bij lag.
Profielfoto van v.v. Stedumdoor Boelie de Sturler
Daar Omlandia 4 al in het begin van de week had laten weten niet genoeg spelers te hebben kon leider Juan Werkman een beroep doen op spelers van het derde. Dit was noodzakelijk aangezien Matthijs Regtop (langdurig uit de roulatie), Erik van Hulst (carbage run) en andere spelers afwezig waren. De selectie zag er dan ook als volgt uit: Boelie, Jan de Jonge, Robin de Jonge, Ferdi de Jonge, Robert H, Jeroen, Joeri, Hergen, Alfons, Rene, Maris, Juan, Martin, Bas en Paul.

Om 12.30 uur gaf de leidsman uit Zeerijp het startsein en op het moeilijk bespeelbare veld (rollen is noodzakelijk) werd er door beide ploegen onwennig gespeeld. Er werd dan ook veel balverlies geleden. Toch leek De Fivel het beste met de omstandigheden om te kunnen gaan en was het de betere ploeg. Uit een corner leek de ploeg op een 1-0 voorsprong te komen maar helaas voor De Fivel nam de leidsman het vlagsignaal over van Alfons die geconstateerd had dat de bal achter was geweest. Even hierna leek Stedum verder te moeten zonder zijn doelman. In een luchtduel ontstond er een ferme botsing waarbij de Sturler al zijn lucht kwijt raakte en al zijn ribben een forse tik kregen. Gelukkig met enige trekken van pijn kon hij de wedstrijd vervolgen. Direct hierna moest hij ook al in actie komen om een treffer van de De Fivel te voorkomen.

De Fivel bleef de betere ploeg en het enige wat Stedum er tegen over kon stellen waren wat speldeprikken. Na zo’n half uur had de stand 1-0 moeten zijn, maar voor open doel miste de aanvaller van de Fivel de opgelegde kans door naast te schieten. Ondertussen was Rene al de geblesseerde Jeroen komen vervangen en moest ook Maris zich laten vervangen door Ferdi. Met kunst en vliegwerk wist Stedum de rust te halen met 0-0.

In de 2e helft kwam Alfons er weer in voor de moegestreden Rene. Weer moest Stedum met man en macht verdedigen. Gelukkig was Boelie in de rust gemasseerd door Nanne Santing van de De Fivel en dit wierp gelukkig zijn vruchten af, want hij kon hierdoor goed de wedstrijd vervolgen. Met diverse reddingen hield hij Stedum dan ook op de been en verder wisten de Stedumer verdedigers Robin en Martin het gevaar Danny Luursen onder controle te houden. En zo leek het duel uiteindelijk te gaan eindigen met de stand waarmee de wedstrijd ook begonnen was. Maar het venijn zat hem in de laatste 5 minuten. De inmiddels in het veld gekomen Hergen werd diep gestuurd door Juan en kon alleen op de keeper af. Echter hij kwam verkeerd uit en kon niet anders dan met buitenkant links inschieten. Dit was het geluk voor de keeper van de Fivel die hierdoor redding kon brengen.  Jammer, want anders had deze wedstrijd wel eens een ander verloop kunnen hebben dan het nu kreeg. In de 90e minuut maakte Robin volgens de scheids hands wat geenzins het geval was. Maar goed een vrije trap op de rand van de 16. De muur werd door een De Fivel speler tijdens het nemen van de bal weggedrukt. Waar iedereen rekende op een vrije trap voor Stedum besloot de leidsman (die verder goed floot) de vrije bal opnieuw te laten nemen. De speler van De Fivel schoot de bal laag in de uiterste hoek waarbij de doelman van Stedum volstrekt kansloos was. Even later schoot de Fivel ook nog op de paal waarna de wedstrijd beëindigd werd. En zo verloor Stedum ‘Uit’ van De Fivel in El Clasico en gezien het aantal kansen kan dit terecht worden genoemd. Jammer was het wel dat er niet stiekem een punt gepakt kon worden. In elk geval zijn de mannen weer los geweest en zal het bezoeken van een training niet slecht zijn zodat menig speler weer wat conditie en ritme op kan doen.