Nieuwe koploper Keeperklassement en een portret van Roelof Bolt(FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Keepers Bokaal

Roelof Bolt(FC LEO) is de tweede doelman die in ons meeneemt in de wereld van het keepersvak. De jonge keeper beantwoorde met veel plezier de vragen en stellingen die hier onder de te lezen zijn.

 

1350627789Nroelof

 Doelman Roelof Bolt in actie voor FC LEO

Hoe jong was jij toen jij begon te keepen: Vanaf de E-pupillen heb ik verschillende seizoenen gekeept. In de jeugd heb ik altijd een beetje tussen het keepen en voetballen in gehangen. Omdat ik in beide enorm veel plezier had/heb, ben ik niet altijd keeper geweest en heb ik dus ook een aantal seizoenen "gewoon gevoetbald". Pas sinds het seizoen 2009/2011, toen Jaap v/d Ploeg hoofdtrainer werd bij FC LEO heb ik besloten om me volledig op het keepersvak te richten.

 Wat was het hoogste aantal tegentreffers dat je in een wedstrijd moest incasseren en tegen wie was dat: Het hoogste aantal tegentreffers dat ik heb moeten incasseren heb ik waarschijnlijk al lang verdrongen. Het hoogste aantal tegentreffers dat ik me kan herinneren is 7. Afgelopen seizoen, uit bij SC Scheemda. De wedstrijd was nog geen 20 minuten oud en er lagen al 3 achter mij in het netje, verschrikkelijk! Dit was in ieder geval een wedstrijd vol vreemdigheden, onze rechtsback, Jeroen "Battack" Batema, speelde in de spits, onze aanvoerder koos bij de toss de verkeerde speelhelft volgens de trainer en een scoreverloop waar niemand rekening mee hield. Al met al dus een wedstrijd die we snel hadden willen vergeten, maar door al die vreemde taferelen niet snel zullen vergeten!

Wat zijn jouw zwakke en wat zijn je sterke kanten: De meest onmogelijke ballen buiten de palen houden & door wat onrustigheid soms bij de simpelste ballen de fout in gaan.

De bescherming van keepers door de scheidrechters is over het algemeen onvoldoende: Ondanks dat ik zelf graag een beetje mag zeiken tegen een scheidsrechter dat ik te weinig beschermd zou worden, denk ik dat het juist het tegenovergestelde is. Als spits mag je tegenwoordig geen duel meer aan gaan met een keeper of je wordt al teruggefloten. Als keeper heb je zoveel extra vrijheid binnen de 16-meter, dat je hoe dan ook moet heersen binnen dat keepersgebied, hoeveel tegenstanders er ook in de buurt zijn.

Wat is jouw favoriete outfit en waarom: Ik heb niet een bepaalde voorkeur voor een tenue. Voor mij moet een keepers-outfit iets uitstralen. Tenues geheel in een felle kleur vind ik mooi om te zien & stralen naar mijn mening ook echt iets uit!

Met welk merk handschoenen keep jij en is dat een bewuste keuze: Tijdens trainingen keep ik met handschoenen van Stanno, bij de wedstrijden keep ik met handschoenen van Adidas. De keuze voor Adidas heb ik gemaakt omdat deze voor mij de beste pasvorm hebben en kwalitatief prima zijn.

 Noem jou drie favoriete keepers en verklaar waarom ze dat zijn: Twee keepers die er voor mij op dit moment echt bovenuit steken zijn Joe Hart (Manchester City) & Manuel Neuer (Bayern Munchen). Naar mijn mening zijn dat op dit moment de twee beste keepers die er rondlopen. Op de meeste gebieden van het keepersvak zijn deze 2 keepers veruit de beste. De keeper die op mij de meeste indruk heeft gemaakt is Edwin v/d Sar, volgens mij is daarbij uitleg overbodig.

De nul houden is belangrijk voor een doelman, geldt dat ook voor jou: Voor een keeper is "de nul" houden natuurlijk altijd leuk, dat geldt voor mij ook. Ik moet wel zeggen dat dit voor mij niet het belangrijkste is. Het belangrijkste voor mij is, dat ik een goede pot gekeept heb en we als team de 3 punten kunnen bijschrijven. Als ik de nul houdt en we spelen vervolgens 0-0, heeft dat voor mij veel minder waarde.

In de warming up heb ik nooit mijn wedstrijdkleding aan: Tijdens de warming-up heb ik inderdaad nooit mijn wedstrijd kleding aan. Ik vind dat je als team het veld op gaat, je in nette schone tenues moet verschijnen. Dat heeft te maken met een stukje uitstraling!

 Wat maakt keepen leuk: Wat voor mij het keepen zo leuk maakt, is het overzicht dat je over het veld hebt en dat je je als keeper echt kunt onderscheiden tijdens een wedstrijd. Als het team een matige wedstrijd speelt en ik als keeper kan ons in de wedstrijd houden door een paar leuke reddingen, geeft dat mij een enorme kick! Uiteraard is het omgekeerde ook mogelijk, maar dat is part of the game!

 

Naam

Club

Gespeeld

Tegengoals

Gemiddelde.

1   Ruud Kuizinga

De Fivel

7

2

0.2

2   Germen Bouwman

VIBOA

7

4

0.4

3   Arjen Darwinkel

Bedum

7

4

0.5

4   Peter Paul Datema

Loppersum

7

6

0.8

5   Pieter Buikema

De Heracliden

6

5

0.8

6   Antoon Brontsema

Eenrum

6

6

1.0

7   Robin Kuipers

Godlinze

6

8

1.3

8  Dirk Pijl

Stedum

6

8

1.3

9  Hylke Dijkstra

SIOS

7

10

1.4

10Jacco Knol

Hunsingo

7

11

1.5

11Rodney Ritsema

Warffum

4

7

1.7

12Edwin Dijkstra

Noordpool

7

13

1.8

13Alwin Zwerver

Middelstum

7

14

2.0

14Lennart Havinga

Noordwolde

6

12

2.0

15Martijn Wieringa

VVSV’09l

6

12

2.0

16Richard Gerdes

CVVB

6

13

2.1

17Marcel Werkman

Poolster

7

15

2.1

18Willem Duinkerken

Corenos

7

16

2.2

19Roelof Bolt

FC LEO

6

15

2.5

20Rick Folkerts

Rood Zwart  

2

5

2.5

21Jan Posthumus

ZEC

7

19

2.7

22David v/dBerg

Ezinge

7

21

3.0

23Lex Stok

Kloosterburen

7

12

3.1

24Antoon Koning

Usquert

4

25

6.5