Keepersbokaal nieuwe stijl online!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Keepers Bokaal

 Als toegevoegde waarde bij de Sporthuis Winsum/Puurvoetbalonline Keepersbokaal zal er bij iedere tussenstand een portret geplaatst worden van de een van de keepers. De eerste in de reeks is de 24 jarige doelman van Bedum, Arjan Darwinkel.

 1349515826Ndarreklein

  Een kleine 'Darre''

Hoe jong was jij toen jij begon te keepen:  Op mijn 11de ben ik begonnen met keepen, dat was toen ik in de D-tjes voetbalde. Helaas of misschien wel gelukkig had de D1 op dat ogenblik al een keeper, waardoor ik gelijk naar de C1 ging. Ik wou eigenlijk al eerder beginnen met keepen, maar thuis werd er verteld dat ik eerst moest leren voetballen.

Wat was het hoogste aantal tegentreffers dat je in een wedstrijd moest incasseren en tegen wie was dat: Dit was in onze eerste futsalwedstrijd, tegen WMC in de beker. We kregen met 22-3 aan onze kont.

Wat zijn jouw zwakke en wat zijn je sterke kanten: Mijn zwakke punten vertel ik niet, aangezien onze tegenstanders dit ook lezen. Een van mijn betere punten is dat ik goed kan meevoetballen, althans dat vind ik zelf.

De bescherming van keepers door de scheidrechters is over het algemeen onvoldoende: Onzin, buiten de 5 meter moet een keeper zichzelf kunnen redden. Binnen de 5 meter wordt de keeper voldoende beschermd door de scheidsrechter. Persoonlijk vind ik dat in het betaalde voetbal redelijk makkelijk vrije ballen worden gegeven aan keepers die de kleinste duwtjes krijgen.

Wat is jouw favoriete outfit en waarom: Het adamskostuum, daarnaast vind ik de oude Engelse keepertenues wel wat hebben. Groen en het hele tenue in dezelfde kleur.

Met welk merk handschoenen keep jij en is dat een bewuste keuze: Op dit ogenblik keep ik met handschoenen van het merk Sells. Een handschoen zonder fingersave en met een goede grip. Ik heb eigenlijk alle merken wel gehad, stanno, uhlsport, adidas noem maar op. Ik ben uiteindelijk bij Sells blijven hangen en kijk ook altijd eerst of ze die hebben alvorens ik nieuwe ga halen.
Noem jou drie favoriete keepers en verklaar waarom ze dat zijn: Ik kijk graag naar keepers waarvan de stijl mij bevalt, meevoetballen, een tikje gek en die keepertechnisch sterk zijn. Van daaruit komen er bij mij maar 2 namen naar boven. Edwin van der Sar en Peter Schmeichel. Beiden technisch sterk, meevoetballen en een persoonlijkheid in de goal.

De nul houden is belangrijk voor een doelman, geldt dat ook voor jou: Afgelopen jaren heb ik me er nooit zo mee bezig gehouden, of het nou 3-0 of 3-1 werd. Veel kon het mij niet schelen. Dit jaar merk ik dat het voor mij een stuk belangrijker is en dat niet alleen ik, maar de hele verdediging ermee bezig is. Dat is belangrijk, want het is toch een wisselwerking die je als keeper hebt met je verdediging. We zijn in elk geval op de goede weg en zolang er geen onnodige goals vallen of weggegeven worden dan verwacht ik dat er nog wel een paar nulletjes bij komen. Zonder een goede verdediging ben je namelijk als keeper nergens en met iemand voor je als Christiaan vd Tuuk dan is het zeker lekker keepen. Een kleine man, maar een grote held!

In de warming up heb ik nooit mijn wedstrijdkleding aan: Behalve mijn korte broek, zul je mij inderdaad nooit van te voren in wedstrijdkleding zien. Je kunt namelijk niet met een vies shirt het veld opkomen.

Wat maakt keepen leuk: Het allerleukste is de druk die je hebt, geen fout mogen maken. Daarnaast geeft het een ongelofelijk gevoel, als je net die éne onmogelijke bal pakt.

Tussenstand.

Naam

Club

Gespeeld

Tegengoals

Gemiddelde.

1   Germen Bouwman

VIBOA

5

1

0.2

2   Anton Bronsema

Eenrum

3

1

0.3

3   Ruud Kuizinga

De Fivel

5

2

0.4

4   Pieter Buikema

De Heracliden

5

3

0.6

5   Arjen Darwinkel

Bedum

5

3

0.6

6   Hylke Zijlstra

SIOS

5

4

0.8

7   Peter  Paul Datema

Loppersum

5

5

1.0

8  Rick Folkerts

Rood Zwart

3

3

1.0

9  Marcel Werkman

Poolster

5

6

1.1

10Alwin Zwerver

Middelstum

5

6

1.1

11Roelof Bolt

FC LEO

5

7

1.4

12Jacco Knol

Hunsingo

5

7

1.4

13Dirk Pijl

Stedum

5

7

1.4

14Robin Kuipers

Godlinze

5

8

1.6

15Edwin Dijkstra

Noordpool

5

8

1.6

16Lennart Havinga

Noordwolde

5

10

2.0

17Martijn Wieringa

VVSV’09

5

11

2.2

18Rodney Ritsema

Warffum

3

7

2.3

19Richard Gerdes

CVVB

4

10

2,5

20Jan Posthumus

ZEC

5

13

2.6

21Willem Dunkerken

Corenos

3

9

3.0

22Lex Stok

Kloosterburen

5

16

3.2

23David van den Berg

Ezinge

5

16

3.2

24Antoon Koning

Usquert

3

17

5.6