Francina Houwen: Een voorbeeld van Clubliefde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Hall of Fame

Aangezien Martine en ik meestal vroeg uit de veren moeten wordt het de meeste avonden niet laat. De ervaring heeft echter geleerd dat veel mensen na tienen toekomen aan het versturen van een e-mail.


fotofrancinahouwen

Ik kijk dan ook iedere morgen ,voordat ik richting het UMCG vertrek, even of er nog e-mails binnen zijn gekomen die bijvoorbeeld direct beantwoord kunnen worden of die een bericht bevatten dat later op de dag op de site geplaatst kan worden. Dit vaste ritueel ging ook in 2011 gewoon door zodat ik vanmorgen in alle vroegte mijn mailbox opende. Ik zag een mail van de voorzitter van VVSV’09, Wouter Kooi, waarin hij melding maakte van het plotselinge overlijden van Francina Houwen. Op dat moment was ik direct klaar wakker en las vol ongeloof het In Memoriam dat Wouter er aan toe had gevoegd met het verzoek om het op Puurvoetbalonline te plaatsen. Uiteraard voldeed ik aan dat verzoek maar de hele dag moest ik aan het plotselinge overlijden van Francina denken en gingen mijn gedachten terug naar januari 2010. In die maand was VVSV’09 de club van de maand op Puurvoetbalonline wat door de inbreng van Francina een groot succes werd. Niets was haar teveel om mij van informatie te voorzien of om foto,s te scannen en door te sturen. En zoals Wouter ook zegt je mailde en binnen een half uur had je antwoord terug. Als ik haar aan de telefoon had spraken we geregeld over haar activiteiten als webmaster van VVSV’09 waar ze veel tijd en energie instak.

Ze was er trots op dat er in januari 2010 al ruim 15000 bezoekers geregistreerd konden worden van de vereniging die in juli 2009 uit de fusie tussen Zeester en UVV’70 was ontstaan. Maar niet alleen was ze webmaster maar Francina was binnen eerst Zeester en later VVSV’09  ook in andere functies actief. Wouter schreef in de  In Memoriam dat je als bestuurder hoopt dat het je nooit overkomt dat een van je leden op jonge leeftijd komt te overlijden maar helaas is met  het overlijden van Francina op 46 jarige leeftijd wel gebeurt. Het gemis zal voor haar gezin  waar, zo vertelde ze in de rubriek ‘de 15 vragen aan….., enorm trots op was enorm zijn. Een van de rubrieken die ze, zo vertelde ze toen ik in Zoutkamp was om Rommie Dijkstra al het geschrevene op Puurvoetbalonline over UVV'70, Zeester en VVSV'09 te overhandigen, samen met Meta Buikema had gekopieerd voor de oudere leden of belangstellenden die niet het bezit waren van een computer. Dat was Francina ten voeten uit die zo menig uurtje besteedde aan het bundelen van de verhalen en  enkele van de oudere inwoners van Zoutkamp die in de verhalen geinteresseerd waren dit overhandigde

Daarom zal ook  VVSV’09  Francina vreselijk gaan missen als een van de drijvende krachten binnen de vereniging dat nog maar een korte historie heeft. Een historie die nu in Francina het eerste lid heeft die op veel te jonge leeftijd is overleden . Dat maakt dit verlies voor de nog jonge vereniging nog eens extra triest want VVSV’09 verliest in Francina Houwen een belangrijke pijler binnen de vereniging die een groot hart voor ‘haar” vereniging had.

Francina, nogmaals bedankt voor alles wat je voor Puurvoetbalonline deed.

Johan

.