In Memoriam Rommie Dijkstra SV Zeester

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Hall of Fame

Zondag 28 januari rond de klok van half 10 kreeg ik het bijna onvermijdelijke nieuws te horen dat Rommie Dijkstra zaterdag 27 januari om 23.30 uur was overleden. Rommie Dijkstra, een Zeester-man in hart en nieren, ken ik al meer dan 25 jaar want Rommie was al actief binnen Zeester toen ik er in 1985 trainer van het damesteam werd. In 1977 trad hij, zoals hij vertelde in het interview dat ik in januari 2010 met hem had, toe tot het bestuur van Zeester een taak die hij tot 2009 zou vervullen.

rommie

Dat jaar fuseerden Zeester en UVV’70 namelijk en was het mooi geweest vond de toen 61 jarige Rommie Dijkstra want hij had ruim 32 jaar deel uitgemaakt van het Zeester-bestuur.

Jaren die in het teken stonden van ‘zijn” Zeester want naast bestuurslid was hij jarenlang elftalleider van het eerste zaterdagelftal en trainer van het damesteam. Niets was de clubman teveel en al die jaren was hij samen met o.a. Jenne Mollema en de helaas al overleden Albert Nauta en Remmelt Zuidersma een van de dragende krachten binnen Zeester.In de jaren dat ik actief was als jeugdtrainer binnen Zeester werd Rommie gekozen tot de opvolger van Hennie Zwart als voorzitter van Zeester. Een taak die hij op zijn eigen manier invulde zoals Rommie dat alleen maar kon. Een fantastische gastheer voor alle bezoekende ploegen en aandacht voor alles en iedereen binnen Zeester waren de dingen waardoor hij gewaardeerd en gerespecteerd werd.

Een warme persoonlijkheid is een typering die op Rommie Dijkstra van toepassing is want waar ik hem  na mijn actieve periode bij Zeester ook trof, altijd was daar de aandacht voor datgene wat je deed. Een realist was hij ook want natuurlijk deed het pijn dat Zeester verdween en dat VVSV’09 er voor in de plaats kwam. Maar de clubman wist ook dat het niet anders kon en zette zich voor de volle 100% in om VVSV’09 een goede basis te geven richting een mooie toekomst.

Rommie was een uniek man die, waar ik in 2010 achterkwam, niets met computers had. In de maand februari van dat jaar maakte ik talloze interviews en reportages  over VVSV’09 waarbij ook diverse oud-leden van UVV’70 en Zeester aan bod kwamen. Bij toeval kwam ik er achter dat Rommie en zijn vrouw Wieke geen computer bezaten waardoor Rommie veel van de interviews nog niet gelezen had.

Ik besloot alles wat ik voor Puurvoetbalonline geschreven had te bundelen en hem dat op een zaterdagmorgen te overhandigen. Rommie was verrast en ik zag aan hem dat hij er oprecht van genoot. Want ze kwamen allemaal voorbij de mensen waar hij van hield omdat ze samen met hem een en dezelfde grote liefde hadden namelijk, en dat was Zeester. Albert Nauta, Remmelt Zuidersma, Rudie Kerkstra waren namen die in zijn eigen interview tersprake kwamen waarbij hij geëmotioneerd vertelde dat hij ze nog alle dagen miste.

In dat bewuste interview sprak hij ook de hoop uit dat allen die waren overleden, en veel voor Zeester hadden betekend, ook binnen VVSV’09 geëerd zouden worden. Zo kregen we het samen over een ‘Hall of Fame”, zoals dat in Engeland gebruikelijk is, waar  personen in geëerd worden die veel voor een club betekend hebben. Daar moest ik aan denken toen ik hoorde van het overlijden van de geweldige clubman Rommie Dijkstra die in Engeland zeker een plaatsje in ‘The Hall of Fame” zou hebben gekregen.

Op dat moment besefte ik mij dat ik de mogelijkheid bezat om een eigen “Hall of Fame” te creëren op Puurvoetbalonline voor personen waarvan ik vind dat ze dat verdienen door hun grote verdiensten voor het amateurvoetbal. ‘The Hall of Fame” is er helaas als eerste voor Rommie Dijkstra, de man met een groot hart voor de S.V. Zeester waarbij ik Wieke, Michel,Sandra en de rest van de familie alle sterkte toewens bij het verwerken van dit groot verlies.

Johan