In Memoriam: Jan van Straten VVSV'09/UVV'70

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Hall of Fame

 Woensdag zes april overleed het erelid van VVSV’09 Jan van Straten. Het erelid, niet alleen van de fusievereniging maar ook van UVV’70, was hoewel al geruime tijd ziek nog steeds zeer betrokken bij de voetbalvereniging.

Woensdag zes april overleed het erelid van VVSV’09 Jan van Straten. Het erelid, niet alleen van de fusievereniging maar ook van UVV’70, was hoewel al geruime tijd ziek nog steeds zeer betrokken bij de voetbalvereniging.

 jan_straten_1

 Jan van Straten; Erelid   UVV'70/ VVSV'09

 

Op zijn scootmobiel was hij nog regelmatig op het sportcomplex in Ulrum te vinden. Dan werden er door de vrijwilliger nog allerlei klusjes gedaan zoals het mollenvangen en het schoonmaken van de reclameborden. Dat tekende Jan van Straten die vond dat de club netjes gepresenteerd diende te worden. Een jeugdleider van het eerste uur bij UVV’70 was ook een benaming die gold voor het voetbaldier want in de beginjaren zeventig was Jan van Straten de eerste jeugdleider van de B-junioren welk team hij ook trainde.

Ook als bestuurslid heeft hij menigmaal in het bestuur van UVV’70 zitting genomen en dan was Jan van Straten volgens de overlevering iemand die zijn mening duidelijk ventileerde. Naast deze functie was de clubman ook jarenlang de beheerder van de kantine, iets wat hij op zijn eigen nauwgezette manier ten uitvoer bracht. Jan van Straten was dan ook een veelzijdig man binnen eerst UVV’70 en later, voor zover zijn ziekte het toeliet, VVSV’09. Want verder was hij  jarenlang redactielid, in vroegere jaren doelman van het derde team, en na zijn actieve periode actief als clubscheidsrechter. Een duidelijk zeer betrokken clubman die in het Marnegebied dan ook bekend genoemd mocht worden. Want als je als voetballer in het Marnegebied een wedstrijd in Ulrum hebt gespeeld en niet het geluk had dat je als arbiter Jan van Straten trof dan mag je zeggen dat je carrière van korte duur is geweest. Want jarenlang was de zeer aimabele Jan van Straten op de velden van UVV’70 een van de personen die het voetballen voor de jeugd tot een feest maakte in Ulrum. Maar ook tijdens die wedstrijden was het een al gedrevenheid bij de clubicoon die op zijn manier een wedstrijd floot en daar door vriend en vijand om werd gewaardeerd. VVSV’09 verliest in Jan van Straten een betrokken clubman zoals er helaas steeds minder zijn. Een man waar de vereniging trots op mag zijn dat hij met zoveel passie vele uren aan eerst UVV’70 en later VVSV’09 heeft besteed en daar dan ook alle lof voor verdiend.