v.v. Gruno verliest met Gradus van Donderen clubicoon

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op donderdag 31 december 2015 verloor de voetbalvereniging Gruno een van zijn clubiconen. De voetbalclub kreeg namelijk bericht dat op 87 jarige leeftijd Gradus van Donderen was overleden.
gradus
Gradus van Donderen mocht, net als zijn in september 2012 overleden broer Matty, als een van de betere voetballers die Gruno heeft voortgebracht worden gezien waar ik voor Puurvoetbalonline in 2011 het volgende over schreef: ‘Gradus van Donderen was samen met zijn broer Matty, zo valt uit de historie op te maken, een van de betere voetballers die Gruno heeft voort gebracht. In de jubileumboeken en krantenknipsels komt naar voren dat de broertjes van Donderen spelers met een grote waarde voor Gruno waren. Niet zelden vielen de namen van beide broers waar het ging over de bepalende spelers uit die periode.”

Duidelijker kan de inbreng van Gradus van Donderen niet omschreven worden. Ook na zijn actieve periode was Gradus van Donderen nog nauw bij Gruno betrokken. Vele voetballiefhebbers passeerden Gradus die als kaartjesverkoper bij de duels van het 1e elftal fungeerde. Dat was nog op de oude locatie op sportpark West End. Door Gruno werd Gradus tot erelid benoemd wat hij voor zijn vele verdiensten ook verdiende. Precies eender als zijn broer Matty werd Gradus van Donderen als een clubicoon gezien die Gruno nu moet missen