Sportmomenten 2015 met Thomas Koster, Jaap Zwartveld, Herman Staal en Arjen Gerssen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Deze aflevering van sportmomenten 2015 is even anders als de voorgaande. Ik vond het wel grappig om aan Thomas Koster, Jaap Zwartveld mijn broer Herman en Arjen Gerssen, de zoon van Martine, te vragen wat hun sportmomenten 2015 waren. Thomas is de vriend van mijn oudste dochter Krista. Thomas is fan van Feyenoord maar verder een prima jongen. Jaap is al een aantal jaren de partner van mijn jongste dochter Saskia en ook sportliefhebber. Dat laatste geldt ook voor mijn broer Herman die jaren geleden eerst voetballer in Eenrum was en zich vervolgens toelegde op het lopen van lange afstanden. En dan praten we over afstanden die duidelijk meer dan 50 kilometer bedroegen. En ook Arjen mag, gezien zijn antwoorden, als een absolute sportliefhebber worden gezien worden.
logo
Thomas Koster, vriend Krista. Op een de schorsing van Blatter en Platini. Eindelijk wordt er, na jarenlange corruptie, ingrepen. Op twee Krista die in 2015 haar sportcomeback maakte. Yoga is de sport geworden waar ze zich in 2016 in gaat onderscheiden. Op drie het doelpunt van Achachbar thuis tegen PSV. Gezien mijn Feyenoordhart kon ik het niet laten om een Feyenoord moment te kiezen.”
Jaap Zwartveld, vriend Saskia. , De bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle komt op de eerste plaats. Op de tweede plaats komt in eigen prestatie. Ik ben weer gaan sporten en fiets met regelmaat vanaf Warffum naar Delfzijl en dan boven door Groningen naar Lauwersoog en dan terug naar Warffum. Ik moet zeggen dat ik daar niet alleen trots op ben maar ook heel veel voldoening uithaal. Mijn derde moment is dat clubs in de gemeente Eemsmond het G-voetbal omarmd hebben. Een prachtig initiatief waardoor mijn broertje Gerben ook kan voetballen.”
Herman Staal, mijn broer. , De terugkeer van Dirk Kuyt naar de Kuip is mijn eerste moment. Op twee de prestaties van Tom Dumoulin in 2015. Op drie de wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter.”
Arjen Gerssen, AZ-fan en zoon van Martine: ‘Mooiste sportmoment van 2015: Het WK Rugby in Engeland. Voor het eerst was het WK Rugby te volgen via de Nederlandse televisie. Aangezien mijn vriendin gek is van de All Blacks werd ik ook aangestoken met het rugby virus. Via een fantastische finale tussen de All Blacks (Nieuw Zeeland) en Australië, waarin Nieuw Zeeland duidelijk de betere partij was, heb ik kennis gemaakt met een sport waarbij het Nederlandse voetbal in het niets valt. Rugby: de sport voor echte mannen. Op de tweede plaats: ‘Het jaar van Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1. Het zoontje van Jos (grindbakkie) Verstappen een jochie van 17 die in Nederland nog geen rijbewijs mag halen rijdt met 300 km per uur over het circuit. Door twee keer op de vierde plek te eindigen en de meeste inhaalacties te maken heeft Max laten zien wat hij in huis heeft. Ik kijk met veel plezier uit naar het volgende seizoen en hoop voor Verstappen dat hij zonder motorproblemen een podium plek weet te bemachtigen. Plaats drie: ‘De terugkeer van El Hamdaoui en Ron (beton) Vlaar bij AZ. Een speler van het laatste kampioensteam en één van de beste verdedigers van AZ keren terug op het veld na mee getraind te hebben om weer fit te worden. Ik denk dat ze in 2016 van grote waarde kunnen zijn voor AZ en het zou mooi zijn wanneer AZ weer in de top 5 terecht komt.”