Sportmomenten 2015 met Geert-Jan Zijlstra, Luuk Brands,Niels Zantingh en Dennis Pieterman. .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We naderen het einde van het jaar 2015 wat betekent dat we even terugkijken op het jaar wat bijna achter ons ligt. Dat gebeurt op verschillende manieren en een daarvan is dat Puurvoetbalonline aan diverse personen uit de amateurvoetbalwereld vraagt naar zijn of haar drie sportmomenten van 2015 Momenten die op de persoon zelf betrekking mochten hebben maar ook ruimer mochten zijn.

 logo

Geert Jan Zijlstra, elftalleider Noordpool 1: ‘Op een de prestatie van Dafne Schippers. Eerste Nederlandse winnares van goud op WK atletiek outdoor . Op de tweede plaats de bekerwinst van FC Groningen op PEC Zwolle. Op drie de prestaties van Tom Dumoulin bij het wielrennen.’’
Luuk Brands, aanvoerder SV Bedum-zondag. ‘Op de eerste plaats komt voor mij dat FC Groningen na de bekerwinst tegen PEC Zwolle Europa in mocht. Het werd niet wat ik er van had verwacht had maar mooi was het wel. Op de tweede plaats, de degradatie van SV Bedum-zondag. Dat was helaas een negatief sportmoment maar komt wel in mijn rijtje voor. Voor mijn derde moment kies ik Max Verstappen in de formule 1. Super om op deze leeftijd dit te laten zien en wat nog veel beloofd.”
Niels Zantingh, voetballer v.v. Warffum. ‘Op de eerste plaats van mijn sport momenten van 2015 staat zonder twijfel Daphne Schippers. Het is zo mooi om te zien een Nederlandse powervrouw tegen de mondiale wereldtop, in een van de grootste sporten van de wereld. Wat het nog mooier maakte is dat ze de winst in de laatste meters pakte. Dit kan nog hele mooie momenten gaan opleveren in Rio en daar hoop ik stiekem ook wel op. Dit ook aangezien het EK voor mij niks gaat worden omdat ik nogal chauvinistisch ben, maar laten we het er maar niet over hebben. Op de tweede plaats staat het WK rugby, wat een reclame voor de sport was dat. Heerlijk om te zien hoe puur die sport is, geen gezeur gewoon bikkelen tot het eind. En dan als klap op de vuurpijl de all blacks die de titel pakten, wat een geweldig toernooi was dat!! Als nummer drie een persoonlijk hoogtepuntje, dat was namelijk de wedstrijd tegen FC Groningen met het RWE Eemsmondteam. Dit blijft toch wel iets unieks en dan vooral een helft spelen tegen Chery wat in mijn ogen een van de betere spelers van Groningen was.
Dennis Pieterman, voetballer Corenos. Op nummer een van  mijn sportmomenten 2015 komt het overlijden van ons clubicoon Henry Bruggeman, beter bekend als Brokamp . Het overlijden van Brokamp is en blijft een gemis. Mijn nummer twee was 3 mei 2015 toen FC Groningen de bekerfinale van PEC Zwolle won. Dat was echt een topdag die ik niet snel zal vergeten. En op drie komt het moment dat onze dochter vertelde dat ze wilde gaan voetballen. Ik had dat nooit verwacht maar vond het geweldig. Onze zoon Roy voetbalt bij de kabouters van De Heracliden en ook daar geniet ik intens van. Ik ben nu eenmaal een voetbaldier en met je kids die beide voetballen word dat alleen maar meer .”