Jelmer Meinardi, Dina Werkman en FC LEO in de 'prijzen' op Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Sinds een paar jaar kom ik voor Puurvoetbalonline aan het einde van weer een jaar tot een sportman, sportvrouw en sportclub van het jaar. Een ‘verkiezing’ die puur en alleen op mijn gevoel is gebaseerd. Een gevoel van een man, vrouw en club eens extra in het zonnetje te zetten. Een verkiezing waar niets mee te winnen valt behalve ‘eeuwige’ roem op een website die hoopt nog een aantal jaren de voetbalsport in onze provincie te mogen promoten.
Sportman
Jelmer Meinardi
Voor de titel ‘sportman’ van het jaar 2015 kwamen uiteraard meerdere personen in aanmerking. Toch was het niet lastig om mijn keuze te bepalen. Degene is als jeugdtrainer actief en steeds wanneer ik hem bezig zie word ik gepakt door zijn gedrevenheid. Ik moet eerlijk bekennen, in mijn periode als jeugdtrainer koos ik voor een andere werkwijze maar dat doet niets af aan iemand zijn gedrevenheid om jonge voetballers beter te willen maken. Vaak moet ik horen van, waar haal je de tijd vandaan waar het gaat om het ‘vullen’ van Puurvoetbalonline. Mijn antwoord luidt dan steevast dat iets waar je veel plezier aan beleeft je geen tijd kost. Dat zie je als een mooie invulling van de tijd die je hebt. Daarom kwam er eigenlijk maar een persoon in aanmerking en dat was Jelmer Meinardi. Jelmer is als jeugdtrainer aan SV Bedum verbonden en is op zondagochtend actief voor de voetbalschool van FC Groningen. Gedrevenheid en een ongelofelijke passie voor het jeugdvoetbal is een typering die bij Jelmer past. Natuurlijk zijn er meer ‘Jelmers’ in het jeugdvoetbal actief maar ik heb de Bedumer te vaak aan het werk gezien om hem niet als ‘sportman’ 2015 van Puurvoetbalonline te kiezen.
Sportvrouw
Dina Werkman
Mijn sportvrouw 2015 is iemand die ik als een symbool zie voor alle kantinemedewerksters in de diverse voetbalkantines. De dames die zorgen dat supporters, verslaggevers, spelers en andere vrijwilligers van een hapje en een drankje worden voorzien. Zaterdag mag ik haar interviewen voor de Ommelander Courant. Dan ga ik op bezoek bij Dina Werkman die al jarenlang de kantine van de voetbalvereniging Ezinge beheert. Zaterdag ga ik horen hoeveel jaren dat precies zijn maar dat het veel zijn staat voor mij als een paal boven water. Daarom is Dina mijn ‘sportvrouw’ van het jaar 2015.
Voetbalclub
FC LEO
De titel voetbalclub van het jaar was geen moeilijke keuze. Al vrij snel wist ik welke vereniging dat moest worden. Niet omdat de andere voetbalverenigingen niets bijzonders te bieden hadden maar een club sprong er voor mij toch bovenuit. Op het Open Air-toernooi van 2014 maakte FC LEO kennis met het G-voetbal. Een mooi initiatief waar de voetbalvereniging uit Leens zijn maatschappelijke betrokkenheid mee liet zien. Verder ging het FC LEO ook sportief gezien voor de wind. Het vlaggenschip van de vereniging was in 2014 gedegradeerd uit de vierde klasse maar keerde een jaar later terug in de derde klasse. Een uitstekende prestatie van de Oranjebrigade en trainer Klaas van der Ploeg die in de zomer van 2014 als hoofdtrainer van de Leensters was begonnen. Een hoofdtrainer die prima past in Leens wat als een verdienste van het bestuur gezien mag worden. Dat waren voor mij voldoende argumenten om FC LEO als voetbalclub 2015 te zien. En nogmaals, het levert Jelmer, Dina en FC LEO niets anders op dan ‘eeuwige’ roem.