Sportmomenten 2015 met Andries Zuidersma, Evert Kamminga en Willem Zwikker.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We naderen het einde van het jaar 2015 wat betekent dat we even terugkijken op het jaar wat bijna achter ons ligt. Dat gebeurt op verschillende manieren en een daarvan is dat Puurvoetbalonline aan diverse personen uit de amateurvoetbalwereld vraagt naar zijn of haar drie sportmomenten van 2015 Momenten die op de persoon zelf betrekking mochten hebben maar ook ruimer mochten zijn.

logo

Andries Zuidersma, bestuurslid v.v. Zeester.
‘In mijn drie sportmomenten komt de bekerwinst van FC Groningen op één. Als echte fan was ik er uiteraard bij in de Kuip. Wat ik mooi vond was hoe de fans van Groningen en PEC Zwolle met elkaar omgingen. Die hebben echt laten zien hoe het hoort en eigenlijk altijd zou moeten. Mijn tweede moment is de Tour de France. Ik vind dat ieder jaar weer fascinerend hoe die mannen door de bergen scheuren op hun smalle bandjes. Op drie de bekerwinst van Zeester in het bekertoernooi tegen vierdeklasser Westerlee. Een prima en verdiende overwinning die direct voor hoge verwachtingen zorgden richting de competitie maar wat eerlijk gezegd een beetje tegenvalt.”

Oud-scheidsrechter Evert Kamminga: ‘ Op een komt mijn afscheidswedstrijd Warffum-Kloosterburen. Dankzij Roelf Folkertsma, de KNVB en mijn dochter Sanne werd dat een prachtig afscheid waar ik iedereen nog steeds dankbaar voor ben. Mijn tweede moment is de waardering die ik kreeg toen ik door De Heracliden werd benoemd tot lid van verdienste. Het derde moment was dat ik samen met Harry Martens, die jarenlang met mij mee is geweest als ik ergens moest fluiten, assistent-scheidsrechter was bij het duel RWE Eemsmond- FC Groningen. Dat was de laatste keer dat ik als wedstrijdofficial bij een hoger team betrokken was. “

Willem Zwikker, voorzitter WKE: ‘De wederopstanding van WKE komt voor mij op de eerste plaats. We waren allemaal wel vol hoop maar dat het uiteindelijk ook gelukt is geeft wel een bepaald gevoel. Mijn nummer twee, de uitschakeling van het Nederlands Elftal richting het EK 2016 in Frankrijk. Een slechte zaak voor het Nederlands voetbal.”