Sportmomenten 2015 met Ronnie Medema, Henk Vermeulen en Koen Maree.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We naderen het einde van het jaar 2015 wat betekent dat we even terugkijken op het jaar wat bijna achter ons ligt. Dat gebeurt op verschillende manieren en een daarvan is dat Puurvoetbalonline aan diverse personen uit de amateurvoetbalwereld vraagt naar zijn of haar drie sportmomenten van 2015 Momenten die op de persoon zelf betrekking mochten hebben maar ook ruimer mochten zijn.
logo
Ronnie Medema, speler en wedstrijdsecretaris v.v. Middelstum  :  ‘Op een de bekerzege van FC Groningen. Op twee de handbaldames die zilver wonnen op het WK. Op drie de De clash tussen Rossi en Márquez in de Moto GP.”

Henk Vermeulen, grensrechter GVAV Rapiditas-zaterdag: ‘Op een de bekerwinst van FC Groningen op PEC Zwolle. De degradatie van GVAV zaterdag 1naar de vijfde klasse was wel een sportmoment dat indruk op mijn heeft gemaakt omdat het onnodig was. Op de derde plaats de laatste kraker tussen Real Madrid en Barcelona (0-4)”

Koen Marrée o.a. sportverslaggever Oostermoer : ‘Superieure solo Van der Poel. 2015 was voor mij het jaar waarin het veldrijden nieuw leven in werd geblazen. Mathieu van der Poel startte het seizoen als belofte, maar kroonde zich in het Tsjechische Tabor op ongeëvenaarde wijze tot wereldkampioen bij de profs. Solerend naar de titel. In de voetsporen van Lars Boom, de laatste Nederlander die de hoogste trede van het podium mocht betreden. Een carrière op de weg was bij Boom het gevolg. Een stap die ‘het zoontje van Adrie’ vroeg of laat ook zal maken. Op twee de Tourstart in Utrecht: Het was een van de warmste dagen van het jaar. Zeeën van mensen stonden langs het parcours van de proloog in Utrecht opgesteld. Zelf bevond ik mij in de bocht bij de Maliebaan. Zodoende kon ik Jack Bauer de hekken in zien vliegen. Een orkaan van geluid als er weer een renner aankwam. Helemaal bij Tom Dumoulin, de gedoodverfde favoriet. Dat hij een paar dagen later ten val kwam moest komen, terwijl de gele trui voor het grijpen lag… Doodzonde. Mijn derde moment: Dumoulin in de Vuelta. Drie wielermomenten? Een beetje eenzijdig is het wel, dat moet ik toegeven… Maar het was gewoon een heel mooi wielerjaar. Helaas bleef de ultieme bekroning uit. Dumoulin, wonderbaarlijk snel hersteld van zijn val in de Tour, knokte voor wat hij waard was en gaf de Vuelta d’Espana glans. Pas in het laatste weekend moest de tijdrijder zich gewonnen geven. Ik hoop dat de Limburgse kroonprins volgend jaar van start zal gaan in de Giro, aangezien daar met de vele tijdritten zeker wat te halen valt.”