Sportmomenten 2015 met Fred Bos, Frits Meeuwes en Bert van der Meer.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We naderen het einde van het jaar 2015 wat betekent dat we even terugkijken op het jaar wat bijna achter ons ligt. Dat gebeurt op verschillende manieren en een daarvan is dat Puurvoetbalonline aan diverse personen uit de amateurvoetbalwereld vraagt naar zijn of haar drie sportmomenten van 2015 Momenten die op de persoon zelf betrekking mochten hebben maar ook ruimer mochten zijn.
logo
Voor Fred Bos uit Zoutkamp was het niet moeilijk kiezen. ‘De bekerwinst van FC Groningen zie ik als mijn nummer een van sportmomenten in 2015. Als noordeling vervult mij dat met trots. Zoiets is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Op nummer twee kies ik voor de prestatie van Dafne Schippers. Wat een atlete is dat en zij leverde met haar wereldtitel op de 200 meter een topprestatie. Mijn derde moment is dat Bjorn Kuipers ons land als scheidsrechter op het EK mag vertegenwoordigen. Dat is gewoon knap dat hij samen met zijn team nu al een aantal jaren op een dergelijk hoog niveau acteert.
Frits Meeuwes, elftalleider Corenos, had een afwijkend idee wat zijn sportmomenten 2015 betrof. ‘Op de eerste plaats komt dat Fc Groningen de KNVB-beker gepakt heeft tegen Zwolle. Prima voor de beleving van het voetbal in het noorden. Op twee komt, en misschien vindt je dat gek, de uitschakeling Oranje. Ik was echt blij dat ze eruit lagen. Het voetbal was een aanfluiting door een bar slechte instelling. Jongens denken dat ze met 18 jaar al een topper zijn hebben zaakwaarnemers die ze zo vroeg mogelijk naar het buitenland willen leiden. Maar er is maar en enkeling die dat niveau kan halen in Engeland, Duitsland, Spanje of Frankrijk. Het is te hopen dat de opleidingen jongens weerbaarder maken en de spelers winnaarsmentaliteit gaan kweken. Aan de instelling moet nog veel gebeuren bij veel van deze gasten. Mijn derde hoogtepunt is dat de FIFA mannen op het schavot komen en aangepakt worden. Opvreters zijn het. Geld belust dus wegwezen met dat spul. Hopen dat er mensen komen die er voor het voetbal komen te zitten!”
Bert van der Meer, trainer Gorecht2, kwam na even nadenken ook tot zijn driesportmomenten 2015. ‘Op 1 komt de eerste overwinning van het G team van Gorecht. Heb maar helft gezien. Het  plezier, vreugde die de spelers hebben, zoals zij  nog genieten van het voetbal, het juichen als ze scoren daar  kan ik wel een brok in mijn keel krijgen zo mooi is dat!!!. Op 2 komt de prestatie van Dafne Schippers. Daar kunnen we niet omheen. Dat was een topprestatie. Op een derde plaats komt wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel. Wat een prof. Ben zelf geen duursporter maar dit is toch wel een van de weinige sporten waar ik zaterdag voor ga zitten. Met bewondering kijk ik naar dat geploeter door de modder, vooral bij slecht weer. Met respect kijk ik naar deze karakters.”