Puurvoetbalonlione in gesprek met dé Reporter van Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Met veel plezier lees ik de verslagen van dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek. In veel wat Johannes via zijn verslagen ons mee laat beleven kan ik mij wel in vinden maar dat was in het laatste verslag even anders. Ik las een passage over het team van de dag waar ik van dacht, dit deel ik niet met mijn voetbalvriend. Kort door de bocht zou zijn geweest om via een ‘vlammend’ epistel te reageren. Ruim acht jaar ervaring als verslaggever en bijna zes jaar Puurvoetbalonline heeft mij geleerd dat een andere oplossing beter is. Vandaar het volgende gesprek met de man die voor personificatie is van de ware liefhebber van alles wat er in het amateurvoetbal gebeurt.
image-2014-09-04
Ik besloot Johannes op maandag te bellen maar de reporter had waarschijnlijk andere verplichtingen. Ook echtgenote Tineke was niet aanwezig waardoor het stil bleef aan de andere kant van de lijn. Gisteravond ging de telefoon en belde de voetballiefhebber uit Marum terug met de vraag waar ik voor had gebeld. Wat volgende was onderstaand gesprek.

Johannes ik was het een keer niet met jou eens wat een feit in jouw verslag betrof. Ik verbaasde mij dat jij als voetballiefhebber een team dat met 16-0 wist te winnen tot team van de dag koos: ‘Dat kan ik mij goed voorstellen want inderdaad dat past ook niet bij mij was het niet een bijzondere zege geweest. Het team, Marum E5, had namelijk nog geen wedstrijd gewonnen en scoorde nu opeens zestien keer tegen de E11 van HFC ’15. Voor dat team was dat natuurlijk prachtig maar ik deel je mening dat beide ploegen er voetballend weinig mee kunnen.
Dan was er een andere uitslag die mij meer aansprak: ‘Dat gaat vast over Marum E3. Die kwamen na een achterstand van 1-6 nog voor de rust terug tot 3-6. Als je dan vervolgens nog met 8-7 weet te winnen dan verdien je als team een groot compliment.
Is dat ‘team van de dag’ vanuit SV Marum opgezet: ‘Ik moet je bekennen. Dat komt uit mijn koker. Ik ben zoals je weet een liefhebber. Ik kan oprecht van alles genieten wat het amateurvoetbal, en het jeugdvoetbal in het bijzonder, zo leuk maakt. Daar horen natuurlijk ook doelpunten bij waardoor ik op het idee kwam om tot een team van de dag te komen. Zo hadden we er zaterdag drie want ook onze B1 leverde een puike prestatie. Die wonnen met 14-1 van GVAV Rapiditas wat met zes teams in deze leeftijdscategorie een grote vereniging genoemd mag worden.”
En jou kennende leeft dat enorm: ‘Dat is veel eer Johan. Maar je het wel gelijk. De leiders, spelers en speelsters komen mij de uitslagen al vertellen in de hoop dat zij de uitverkorene zullen zijn. Ze worden alleen genoemd in mijn epistel maar dat is al voldoende. Dat is toch prachtig.”
Dat is toch ook met verslagen in kranten het geval Johannes. Hoeveel zijn er die alles wat over hun club of zichzelf geschreven wordt  uitknippen: ‘Zeker weten. Ik begrijp dat wel. Iets later nog een keer weer teruglezen is leuk. Dan komen er vaak weer prachtige herinneringen bovendrijven aan een bijzonder duel of persoon.”
Marum 1 was dit weekend even geen team van de dag: ‘Klopt helemaal. Er werd verloren van een tegenstander waar ik wat minder sympathie voor had. Toneelschool-voetbal. Zware blessures voorwenden is niet echt mijn ding als het gaat om de zege over de streep te trekken. Open vizier en er voor voetballen is mijn credo. Maar helaas daar wordt niet door iedereen precies eender over gedacht. Zaterdag moeten we naar Anjum en verwacht ik een getergd Marum. Want onze eerste selectie zit verder prima in elkaar en ook Marum 2 heeft veel potentie.”

Dus het gaat helemaal goed komen met SV Marum: ‘Absoluut. Net als bij ieder andere club gaat ook in Marum niet alles goed. Dat kan ook niet omdat je met divers karakters en daardoor ideeën te maken hebt. Maar verder, het is en blijft een prachtige club.”

Dat is een mooie afsluiter Johannes want dat laatste ben ik helemaal met je eens: ‘Ha mooi en tot op de velden.”