Vanaf de Ramblas naar Marumnello

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Even na praten

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.

image-2014-09-04

Na een mooie 0-3 zege op de Esserberg tegen Be Quick 1887, gevolgd door een 1-4 nederlaag op Marumnello tegen NEC Delfzijl en een  draw in Glimmen is het toernooi wat betreft de  beker dit jaar snel afgewerkt door de brigade van Poll en Pranger.
De beker is altijd leuk als oefensessie voor het kader waar je iets uit kan proberen en mannen testen voor je eerste en tweede selektie. Dit is goed verlopen,  helaas niet als eerste geëindigd maar wel mooie leermomenten voor P en P en hun mannen. De eerste pot tegen Be Quick was niet goed misschien maar wel effectief en leerzaam. De tweede wedstrijd tegen NEC Delfzijl was een helft prima,1-0 voor Marum maar een leerzame tweede helft want na 90 minuten stond er 1-4 op het scorebord. De laatste wedstrijd uit tegen Glimmen eindigde in 1-1 met toch wel een degelijke partij van Marum. De doelpunten in deze wedstrijden werden gemaakt door Marc Oldewarris heb ik me laten vertellen. Ten tijde van deze partijen waren we in Barcelona, genietend op de Ramblas van veel sfeer en gezelligheid. Dit alles onder het genot van een behaaglijk zonnetje. Zonnetje ja maar natuurlijk ook een verkoelende versnapering in Nou Camp waar Barcelona zijn eerste competitie wedstrijd speelde tegen Malaga. Een wereldervaring in een prachtig stadion met  binnen de lijnen een geweldige voetbalmachine. Fantastisch als je dit ziet hoeveel snelheid, techniek, tactiek en voetbal je hier voorgeschoteld krijgt. Ik was met nog 3 SV Marum voetbalvrienden afgereisd voor een paar dagen. Er werd veel gesproken over hoe je het spelletje kan en misschien moet spelen vooral  zoals Barca dat deed, in een woord geweldig. De bal aan een touwtje voor het oog van ongeveer 90.000 mensen die veel sfeer creëerden. Persoonlijk vond ik het heel bijzonder hoe de supporters zich profileerden, genietend van het spelletje en pal achter hun team en club staan....een groot feest.....fantastisch. Zo hoort het met elkaar beleefd te worden als een groot feest want dat was het. In gedachten natuurlijk wel even op Marumnello hoe gaat met ons cluppie!! Welnu, diehard  supporter Ties van Valen hield ons perfect op de hoogte  van de partijen in Marum. Ties pintje bier bij de eerste thuiswedstrijd!

Marum 2 is door in de beker met 7 punten, 15 doelpunten voor en 0 tegen. Mooi werk technisch duo van der Ploeg en Swieringa met deze selektie moet hier dit seizoen muziek in zitten zoals het misschien wel klinkt op de Ramblas in Barcelona. Aanstaande zaterdag begint de competitie voor de teams wanneer Marum 1 thuis tegen Kollum 1 aftrapt en Marum toevalligerwijs tegen Kollum 2.
Marum speelt in een competitie met o.a 9 Friese teams,  we zijn nieuwsgierig hoe het gaat lopen tegen teams die de mouwen regelmatig tot de schouders opstropen.
Wij als harde kern hebben er veel vertrouwen in kan ik U zeggen want we hebben een fantastisch stel voetballers bij onze club.
Wat ik even wil rectificeren is de intro in de Krant van afgelopen dinsdag over sv Marum 1.
Er worden hier een aantal spelers(U kunt zelf even lezen wie!) genoemd door de journalist maar zeker is dat hij zeker een stuk of 10 heeft vergeten te  noemen die ook beslist even goed zijn waarvan akte. Zaterdag a.s op Marumnello.: 12.00 uur Marum 2 tegen Kollum 2. 14.30 uur Marum 1 tegen Kollum 1.