Zware blessure Robert Bakker(Z.E.C).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Z.E.C. moet het zeker enkele maanden stellen zonder Robert Bakker. De allrounder van de vijfdeklasser uit Zandeweer raakte namelijk in het eerste oefenduel als voorbereiding op het seizoen 20 15-20 16 zwaar geblesseerd. In het ziekenhuis werd via een MRI-scan geconstateerd dat niet alleen zijn meniscus stuk was maar dat dat ook een van zijn kruisbanden ernstig was ingescheurd. Voor Puurvoetbalonline reden om contact te zoeken met de onfortuinlijke voetballer.
robert B
Dit is een slecht begin van het seizoen Robert: ‘Dat kun je wel zeggen. Ik verwacht zelf dat ik er wel een aantal maanden uit ben.
De dupe van een zware overtreding of meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden: ‘ Dat laatste hoor. We speelden tegen De Heracliden 2 en een van hun spelers raakte mij, althans zo heb ik vernomen, heel licht zodat mijn knie naar buiten doorschoot.”
Wat staat je nu te wachten nadat men heeft vastgesteld wat er aan de hand is: ’Op 7 oktober onderga ik een kijkoperatie. Dan gaan ze de meniscus schoonmaken en kijken ze hoe kapot de kruisband is. En daarna hoor ik wat er verder gaat gebeuren.”
Dat betekent: ‘ Dat ik er zeker een aantal maanden uit zal zijn. Of het betekent in het ongunstigste geval einde voetballoopbaan want als je moet revalideren van een kruisbandoperatie ben je een groot aantal maanden verder.”
Dat laatste is een serieuze optie:’ Ik ben heel eerlijk, daar heb ik de laatste dagen wel over nagedacht. Ik ben nu 28 jaar en wil nog graag een paar jaar voetballen. Ik moet echter ook aan mijn werk denken. Er is geen werkgever die er op zit te wachten dat iemand door voetbalblessures een aantal weken of maanden uit de running is.”
Jouw afwezigheid is voor Z.E.C overigens een stevige aderlating:’ We hebben als vijfdeklasser natuurlijk geen brede selectie. Dus iedere speler die wegvalt, is eigenlijk een teveel. Daarom baal ik ook stevig van mijn blessure. We wilden ons namelijk als team revancheren voor een matig seizoen. “
Ik neem aan dat je ondanks je blessure wel bij het team betrokken blijft: ‘Zeker weten. Ook nu kan ik nog wel looptraining doen maar zijn de partijspelen even niet in beeld. Maar ook tijdens mijn hopelijk niet te lang durende herstel zal ik met regelmaat bij wedstrijden van Z.E.C. zijn.”