Het scoreverloop van Zeester-Middelstum in de OC is de juiste.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Iedereen krijgt weleens een vraag voorgelegd waar hij of zij de wenkbrauwen bij fronst. Dat overkwam mij dit weekend waarbij de vraag ging over het scoreverloop in het duel Zeester-Middelstum.
johanS
Dinsdagavond werd in Zoutkamp het bekerduel Zeester-Middelstum gespeeld. Een duel waar op internet een verslag van verscheen. Een verslag, zo vertelde de vragensteller mij, waar in stond dat een ijzersterk Middelstum de Zoutkampers redelijk stuk had gespeeld. Dat had er voor gezorgd dat de Middelstumers op een 4-0 voorsprong waren gekomen wat betekende dat plaatsing voor de volgende ronde de formatie van Jan Jaap Zijlstra niet meer kon ontgaan. Middelstum had namenlijk al van Westerlee gewonnen en in een poule van drie ploegen ben je dan automatisch winnaar. In het verslag werd er volgens mijn bron  melding van gemaakt dat Middelstum het in de slotfase verder had laten lopen en Zeester nog twee keer mocht scoren. De vraag die er kwam was dan ook niet onlogisch want het verslag in de Ommelander Courant gaf een ander scoreverloop. ‘Toevallig’ was ik degene die als verslaggever langs de lijn stond en kon dus het antwoord geven. Een verslaggever die opschreef wat hij zag en dat was een scoreverloop zoals vermeld in het verslag van de wedstrijd Zeester-Middelstum. Het bizarre was dat er personen waren die  beide verslagen hadden gelezen en mijn waarneming van het scoreverloop in twijfel trokken. Kort gezegd, in sommige delen van Nederland werd het verslag op een bekende website, waar ik geen verslaggever van heb gezien, voor waar aangenomen. Samen met degene die de vraag stelde heb ik er om gelachen wat een dag later nogmaals gebeurde toen ik het voorval met iemand deelde.
Precies zoals ik het ‘ziek’ vind wat er dit weekend op het Robben-veld is gebeurd, waar men bierflesjes glasscherven en sigarettenpeuken vond, blijft het niet geloven dat er personen zijn die denken dat ik het scoreverloop voor Zeester fraaier zou hebben gemaakt dan het werkelijk was. Zouden die personen misschien niet weten dat de Ommelander Courant ook in Middelstum gelezen wordt denk ik dan maar. Maar als ik  heel eerlijk vind, ik vind het eigenlijk een in en in trieste gedachte …..