Zweten in de provincie: SV Bedum-Kwiek.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zweten in stad of provincie mogen we de voorbereiding op weer een nieuw seizoen vol hopelijk veel voetbalplezier wel noemen. In de voorbereiding wordt namelijk de basis gelegd door spelers en trainers voor hopelijk een succesvol seizoen. Een voorbereiding die ook Puurvoetbalonline zal volgen in de rubriek ‘zweten in de provincie.’

image 2015 08 25 2

 Een van de vele kansen voor SV Bedum     Foto: Duut Knol Bedum.
Waar de belangen in Bedum voor aanvang van het duel SV Bedum-zondag tegen Kwiek lagen werd in de bestuurskamer van SV Bedum snel duidelijk. SV Bedum-zondag had nog maar een oefenduel gespeeld en was voor het duel tegen competitiegenoot Kwiek nog verre van volledig. Dat was bij de tegenstander anders. Kwiek-trainer Johan Rienks kon namelijk een keuze maken uit een in totaal 38 koppige selectie. Niet dat die allemaal in Bedum waren want Rienks had, zo vertelde hij collega Dirk Visser, zijn eerste keus thuisgelaten. Of dat ook echt zo was moet later blijken wanneer de Bedumers de ploeg uit Hoogezand voor de competitie zal treffen. Voor aanvang van het duel werd het eerst een weerzien met wat bekenden uit de voetbalwereld zoals Henk Steenhuis die als arbiter op de rol staat voor een ‘feestduel’ tussen HFC’ 15 en Oud-FC Groningen. Een duel dat gespeeld wordt op 5 september wanneer men in Hoogkerk de fusie tussen CSVH en Hoogkerk uitgebreid gaat vieren. Verder waren ook dhr. Bloemhoff uit Leens en Appie Zwerver uit Onderdendam al vroeg van de partij en was oud-speler Wim Helder als ‘bobo’, zo stond het in het programmaboekje, bestuurskamer aanwezig. Kortom genoeg gesprekspartners waar het gaat om nieuwtjes uit het amateurvoetbal of daarbuiten. Nadat de opstellingen van beide teams was verstrekt even bijletsen dus met dhr. Bloemhoff, Appie      Zwerver en de geschorste Luuk Brands. De aanvoerder van SV Bedum-zondag heeft alle vertrouwen in een seizoen waarin er geprobeerd moet worden om terug in de vierde klasse te komen. Ondertussen was daar het verhaal van het kopje koffie in de kantine van de Bedumers. Waar in veel kantines de prijs op een euro is bepaald mogen de gasten in Bedum 1.20 voor een ‘bakkie’ betalen. Iets wat door een enkeling als duur werd gezien maar waar als antwoord op kwam dat er clubs zijn die 1.75 voor een kopje koffie vragen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nooit in de bedragen voor een kop koffie verdiept heb. Maar ik vond de discussie wel grappig eerlijk gezegd. Wat ook grappig was dat de 1.20 een dag later in een ander context nogmaals voorbij kwam.

Voor aanvang van het duel in Bedum ging er even wat fout want de hoekvlaggen ontbraken op het kunstgrasveld. Dat zorgde voor de opmerking richting scheidsrechter Cleveringa of hij dat niet gezien had tijdens zijn warming up. Hilariteit alom want de arbiter uit Baflo is geen man die het sprintjes trekken en rek en strekoefeningen tot kunst heeft verheven. De arbiter is meer van, spelers lekker laten voetballen en het spel op gepaste afstand volgen.

Een zondagduel in Bedum heeft vaak wat ‘speciaals’ omdat er altijd wel een paar voetballiefhebbers langs de lijn staan die wat te vertellen hebben. Niet alleen over het duel wat zich voor hun ogen afspeelt maar ook over randzaken die zich rond de velden afspelen. Zo waren we met zijn allen verbaasd over het feit dat een standaardteam, WVV-zaterdag, wegens een gebrek aan spelers geen team in het veld kon krijgen voor de wedstrijd tegen Noordpool. Zo waren er wel meer randzaken die aan de orde kwamen tijdens een duel die voor vijfde klasse niet eens onaardig was en waar SV Bedum onterecht van ‘Kwiek 2’ verloor.