Een voetbaldag in en rond Marum door de ogen van Dé Reporter ..

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Even na praten

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.

image-2014-09-04
Alles wat voetbal zo leuk maakt is met de zeer vervelende blessure van Ralph even bijzaak. Deze zeer sympathieke vriend heeft net 20 maanden gerevalideerd met kniebandklachten. Na operaties en herstelperiode mocht hij eindelijk weer aan de bak met trainer David Verweij en de A1. Ralph is actief in het voetbal, speelt voor Leekster Eagles, fan van Futsal Marum en A1...er bij sv Marum. De trainingen verliepen naar wens steeds een stapje erbij dan 100% trainen en vandaag de eerste wedstrijd uit tegen ONR voor de beker. Afspraak was maximaal een half uurtje en zo ging dat met applaus weer binnen de lijnen en meteen de actie, de techniek maar bovenal zijn snelheid. Als je weet wat hoe voetballen voelt, mag U best weten geeft dat bij mij zeker, kippenvel geweldig dat je weer kunt spelen.
Hij speelde lekker vrijuit, niet angstig, passeert schieten dirigeren mooie schakel die de A1 geweldig kan gebruiken. De wedstrijd is bijna voorbij, hij neemt uit een ingooi een bal aan, controleert de bal schiet met zijn niet geopereerde been en dan gebeurt het toch weer. De juiste diagnose moet nog gesteld worden maar het ziet er vooralsnog niet goed uit helaas. Ralph namens heel sv Marum wensen we je sterkte en hopen ondanks alles dat het weer goed mag komen.

Toch werd er natuurlijk ook gevoetbald, m.n. door de standaard teams voor de beker. Laten we voor deze keer beginnen bij onze toekomst, F1 verliest met 3-5 bij VEV 67 maar speelt een mooie goede partij. E1 wint met 15-0 van Actief E3(waarom niet F1 denk ik dan KNVB),D1 verliest met 0-5 van ACV D1. C1 wint met 13-1 van Gomos C1, een aardige prestatie lijkt me tegen een klassegenoot, we zien met vertrouwen de competitie tegemoet. B1 heb ik gezien, hele goede eerste helft met een beter Marum, toch een magere tweede helft met een zeer matig B1!!(hoe kent hoor ik naast me)1-3 verlies. De A1 speelt in Roden tegen ONR A1 een mooi gedreven team met weer aanvoer voor ONR 1 heb ik gezien, Marum A1 zijn grootste verlies is Ralph vooralsnog hier valt de nederlaag van 7-1 bij in het niet. Al met al nog enig sleutelwerk voor de trainers kunnen we stellen maar wat is er mooier dan zo'n uitdaging. Hierna naar Waskemeer geweest waar het complex positief opviel met o.a een dubbele rij reclameborden, een mooie grasmat en een kantine wat onderdeel uitmaakt van een mooi multifunctioneel centrum. Waskemeer telt denk ik 500 inwoners, heeft 4 senioren teams ondanks dat het toch tussen de grootheden Bakkeveen en Haulerwijk in ligt. Marum 2 tegen Waskemeer hebben we van genoten moet ik zeggen, vooral van het bij vlagen zeer goede spel. In balbezit het elkaar makkelijk maken, veel beleving met o.a een uitblinkende Dennis Swieringa die als laatste man niet allen in de opbouw zeer degelijk en creatief is maar verdedigend z'n mannetje stond. Als hij er een keer niet was stond keeper Eric Homan er als een huis achter, foutloos gekeept vandaag.
We hebben prachtige goals gezien en nog een aantal niet afgemaakte kansen na mooie aanvallen. Jorrit Jonkman, prima pot, scoort 3 keer vandaag maar mist er ook een paar, mooi vond ik zijn zelfkritiek na een kans maar wel omzetten in nieuwe energie. Jorrit lekker rijpen want er zit veel meer in. Ook Harke Kalfsbeek was een lastpost voor de verdediging van Waskemeer ondanks de dubbele dekking. De assistkoning van vandaag waarvan een aantal prima werden afgemaakt, uitmondend in hele mooie goals. Het team speelt met de week beter nu bijna iedereen er is en lijkt onder leiding van sfeermakers John van der Ploeg en Wiebe Swieringa aardig klaar voor de competitie. Marum, ons mooie vlaggenschip, speelt uit tegen Be Quick 1887 op de Esserberg uit Groningen, een van de oudste clubs uit Nederland met bijna 110 jaar voetbal. Helaas kon ik er deze keer niet bij zijn maar ik heb een aantal harde kern mannen gevraagd om verslag te doen en dat is uiteraard gelukt. De wedstrijd kende geen goede aanloop vanwege schorsingen en blessures en verhinderingen maar ik zie dat altijd iets anders. Kans voor degenen die er niet altijd instaan dus aan de bak voor het kader. Het blijkt niet de beste pot te zijn geweest tot nu toe dit seizoen maar ook dat heeft zijn voordeel want dan weet je duidelijk waar je aan moet sleutelen P en P. De 0-1 valt door de wederom zeer hard werkende Marc Oldewarris heb ik me laten vertellen en toen dachten de supporters nu gaat het gebeuren maar het gebeurde dus niet. Be Quick deelde plaagstoten uit en maakt de kansjes niet af. Dan loopt de wedstrijd naar het einde en moet aldus de harde kern Kees Pranger, de assistent trainer, alsnog uit de kleren mede ook door gebrek aan personeel. We horen het langs de lijn wel vaker, die trainer moet niet meer meedoen maar vandaag blijkt weer het ongelijk aan de kant van de supporters. Kees scoort 2x en eentje is zelfs een wereldgoal heb ik me laten vertellen. De harde kern roept nog wel Kees is top, geweldig zelfs, maar waar blijft de prikkel bij de mannen van de selektie die ervoor zorgt dat Kees niet meer hoeft mee te doen. Marum verdient terecht de overwinning tegen 4de klasser Be Quick ondanks matig spel dus maar met een uitblinkende Kees Pranger.3-0 op naar de volgende pot dinsdag a.s thuis op Marumnello tegen NEC Delfzijl aanvang 18.45 uur. Wisselende resultaten dus maar dat is voetbal natuurlijk wat overheerst is verkeert kippenvel vandaag maar laten we ervan uitgaan dat dat overgaat in goede met een positief gevoel en vooral voor Ralph.