Zweten in de provincie: Zeester-OKVC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zweten in stad of provincie mogen we de voorbereiding op weer een nieuw seizoen vol hopelijk veel voetbalplezier wel noemen. In de voorbereiding wordt namelijk de basis gelegd door spelers en trainers voor hopelijk een succesvol seizoen. Een voorbereiding die ook Puurvoetbalonline zal volgen in de rubriek ‘zweten in de provincie.”
                     
Woensdagavond stond er een heuse streekderby op het programma. In Zoutkamp kwam namelijk OKVC uit het nabij gelegen Oldehove op bezoek om de strijd aan te binden met Zeester. Een duel dichtbij huis want via het beroemde Electra naar Zoutkamp rijden is normaliter een fluitje van een cent. Ik zeg met nadruk normaliter want deze keer was dat even anders. Een tractor met aanhanger zorgde er voor dat de rit wat langer duurde dan gepland. Maar ondanks dat was ik iets eerder dan het laatste gedeelte van de OKVC-selectie. Iets wat wel logisch was want de chauffeur van een van de auto’s was trainer Wim Nubé. De trainer van de OKVC had nog wat startproblemen want als rasechte Eenrumer had hij een zwaar weekend achter de rug. Wim is nog een van, er niet bij zijn is het niet beleven, maar gaf toch aan dat de jaartjes toch wat begonnen te tellen.
In Zoutkamp was ondertussen ook wat veranderd want de parkeerruimte op sportpark Toercamp was groter geworden. Geen overbodige actie want de animo voor het voetbal stijgt nog steeds. Dat betekent, meer teams is meer drukte en dat zorgt voor meer auto’s op het complex of daarbuiten. Ook op het gebied van spelers waren er wat mutaties want waar er spelers kwamen vertrokken er ook een paar. 
Verder werd het in Zoutkamp een weerzien met oude bekenden. Een weerzien dat het bezoeken van een duel alleen maar leuker maakt. Wat dat betreft honderdduizend keer liever langs de lijn in de provincie met bekenden dan op een tribune waar je niemand kent. Maar gelukkig zijn er nog voldoende die daar anders over denken want anders zouden de stadions wel heel erg onbezet zijn.
Zo waren Willem Nauta, Sjoerd Steegstra en Ide Braaksma gesprekspartner en was daar de hand van Danny Beerda die ik enkele weken geleden nog voor de Ommelander Courant mocht interviewen. Een prima jongen en voor wie hetzelfde geldt als voor velen, je moet hem of haar wel willen leren kennen.
Ook Wobbe de Vries was in Zoutkamp aanwezig. De oud-trainer van o.a. Zeester, Ezinge, SIOS, OKVC en Boerakker is op dit moment clubloos en benut zijn vrije tijd met het bezoeken van wedstrijden in de regio. Het duel Zeester-OKVC was een mooi affiche voor Wobbe die woensdagavond de handen van een groot aantal bekenden kon schudden. Wobbe is iemand die de nodige verhalen te vertellen heeft uit zijn rijke trainerscarrière. Verhalen die vaak mooi voor de oortjes maar minder geschikt voor het papier zijn.
Ondertussen werd er door de thuisploeg stukken beter gevoetbald dan in het vorig seizoen. Waar de withemden toen wat moeite hadden om elkaar in aanvallend opzicht te vinden ging dat tegen de in het zwart spelende OKVC al stukken beter. En ook verdedigend ging het niet onaardig volgens de kenners en waar ik mij graag bij aansluit. In de pauze smaakte de koffie prima en ook na de rust was het goed toeven in Zoutkamp. Op het tweede veld werd de toekomst van Zeester getraind en opvallend was daar de grote van de groepen waar mee getraind werd. Dat betekent dat het voetbal leeft in Zoutkamp. In de wedstrijd werd het ondertussen 0-3 maar had ook de thuisploeg een paar keer de kans om tot een goal te komen. Het vizier van vooral Danny Beerda stond echter nog niet goed afgesteld want anders had de aanvoerder van Zeester zeker een keer raak geschoten.

Ook moest ik even de handen schudden van Mollema en tante Trijn want ook die ontbraken niet op sportpark Toercamp. Twee personen die nog niet heel lang geleden tot erelid van Zeester werden benoemd en dat meer dan verdienen. Kortom, weer een mooie avond vol met bekenden langs de lijn bij een duel die in een 0-3 overwinning voor de gasten eindigde.