Het is weer los op Marumnello

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Even na praten

De Poorten zijn weer open op Marumnello waar de eerste trainingen en wedstrijden er weer op zitten. De kicksen zijn weer uit de kast gehaald waar ze keurig ingevet hebben gelegen tijdens de break wat vakantie heet.
               

De eerste training was op 4 augustus op Marumnello. Dat de trainers Poll en Pranger er zin in hadden wisten we allemaal al wel. Vorig seizoen was de heren qua eindresultaat niet naar de zin zo viel te beluisteren. Mooi om te horen zeg ik dan want je wilt meer en dat is niet gebeurd. Persoonlijk houd ik daar wel van. Want ben je niet gretig dan zul je zeker minder presteren.
Vier augustus was de eerste training. Ik hoorde dat de spelers al bijna een half uur voor de hekken(nog op slot) van trainingsveld stonden voor ze het veld op konden. Ze zijn dus nog gretiger als de trainers is de eerste conclusie. Helemaal mooi want binnen de lijnen moet het gebeuren en daar lopen toch altijd nog de spelers. De opening, met een praatje van de nieuwe voorzitter, doordrenkt met het sv Marum gevoel en virus, Simon Neef. Simon welkom terug na een aantal jaren elders te hebben vertoefd maar bovenal mooi dat je de voorzittershamer opneemt. Het trainingsveld is bijna te klein zo groot is de opkomst. Er wordt bijna 2 uur gezwoegd door kader en spelers maar de voldoening en beleving is hoog. Wat ik even moet vertellen is hoe de velden erbij liggen, ik kan me bijna niet heugen dat ze er voorheen zo super bij lagen mede dank zij onze vrijwilligers, Chapeau mannen. Hoe ziet het eruit met de voorlopige selektie van sv Marum 1 en 2! Nieuw vanavond zijn o.a Marc Oldewarris, overgekomen van de Wilper Boys en Marthijn Kuiper van TLC Tolbert Twee talentvolle spelers die we van harte welkom heten. Verder nieuw bij de selektie, Tom Boezerooij van Fc Groningen die terugkeert op het oude nest en de A Junioren Jeroen Boekema, Jurn Wagenaar en Derk Veenstra. De eerste oefenpotjes hebben we inmiddels ook gehad zonder de vakantiegangers en de geblesseerde Frank Terpstra. Maar dat fenomeen (vakantie ) zal ik nooit begrijpen. Als voetballer wil je toch alles meemaken en ga je in de 3 maanden dat het voetbal stil ligt met vakantie!! Zaterdag 8 augustus speelde Marum tegen Niekerk op Marumnello. Een mooie pot om naar te kijken als je met 7-0 wint maar de weerstand wat Niekerk bood was iets minder dan verwacht. Of was Marum zo sterk zeg je dan. Er werd aardig gevoetbald, mooie combinaties, mooie doelpunten even wennen hier en daar maar ze waren gretig de mannen. De nieuwelingen deden meteen goed mee maar het is altijd even wennen natuurlijk met een nieuw team en nieuwe club.
Toch werd er bij vlagen erg goed gespeeld, de bal ging lekker rond van voet naar voet, voor Niekerk leek het te snel te gaan. ,Rust 5-0,Einduitslag 7-0. Dinsdagavond werd er gespeeld tegen VEV 67 uit Leek. Een ander team waar je mooi kunt zien hoe het er verder bij staat met je team. VEV 67 heeft een ander team dan Niekerk. Vooral de bal in de ploeg houden ging anders dan zaterdag. Misschien techniek in combinatie met wat meer manlijkheid dan ben je al een heel eind. Er is meer druk van de tegenstander dus als je dan in balbezit bent is het des te belangrijker dat je zuinig op de bal bent. Te vaak werd de lange bal dan gehanteerd wat bijna altijd balverlies geeft maar dit zijn wel de leermomenten voor de boys. Het laatste half uur van de wedstrijd zien we een Marum wat het prima oppakt. Er wordt meer van zich afgebeten in positieve zin. Marc Oldewarris besluit een mooie individuele actie met een fraai doelpunt wat ook meteen de eindstand wordt: 1-3. De kop is eraf. De eerste potjes gespeeld, op naar de volgende oefenwedstrijden tegen Workum, komende zaterdag en TEVV uit Tweede Exloërmond. Het overige deel van de selektie speelde eerst uit tegen Harkemase Boys 2,eindstand 7-0 en op dinsdag tegen Veendam 2 waar al beter wordt gespeeld maar nog wel met 6-2 van werd verloren.

                Al met al het feestseizoen 2015-2016,is geopend.Roel en Tea staan weer te glimmen achter de bar, zomerstop duurt voor hun echt te lang hoor ik naast me, tís weer supergezellig in de kantine.
                Ik zou zeggen de poort en hekken weer sluiten als het seizoen voorbij is en lekker voetballen!