Korfbal: Áls kijkspel attractiever dan velen denken.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op de dag, maandag 3 augustus, dat de mussen bijna dood van het dak vielen vond ik weer eens tijd worden om mijn 'archief' van zeven jaar Ommelander Courant weer eens te ordenen. Niet dat het een chaos was maar er moest toch nog redelijk in de daarvoor bestemde mappen geplaatst worden. Een klus die prima in de buitenlucht volbracht kon worden en er voor zorgde dat de zestiende map in gebruik genomen werd. Het verzamelen van de door mij geschreven wedstrijdverslagen of interviews kende maandagmorgen echter een vertraging. Ik dook namelijk opeens weer het verleden in waarbij ik tal van, voor mij hoogtepunten tegenkwam. Al snel besloot ik dat ik een soort van terugblik wilde maken door uit iedere maand een hoogtepunt te pakken. Een hoogtepunt waarbij ik met een of meerdere hoofdpersonen of in een andere vorm wil terugkijken.


                                              image 2015 08 04 1
Voor een beginnend sportverslaggever was het aan het einde van een voetbalseizoen nog niet echt druk. Iets wat ik logisch vond want wie was ik wel niet in een veld van meerdere verslaggevers. Dan heb je immers niets te eisen. Iets wat trouwens nog steeds mijn standpunt is. Ik ben nog steeds oprecht blij als ik door de redactie voor een opdracht gevraagd wordt. Daarom was ik ook enigszins verrast dat, nadat ik op 3 mei nog in Warfstermolen was voor het nacompetitieduel De Lauwers-UVV'70, ik een paar dagen later het verzoek kreeg of ik naar Winsum wilde voor een verslag van het korfbalduel tussen DWA en Roda'70. Voor een 'voetballer' is korfbal niet direct een sport waar hij voor naar het gras of sporthal gaat maar als verslaggever is dat toch een beetje anders. Daar komt nog eens bij dat mijn loopbaan bij Sporthuis Sjoerd van der Baan er voor gezorgd had dat ik in  contact was gekomen met meerdere sporten. Ik moet zeggen dat de kennis die ik toen heb opgedaan mij later vaak heeft geholpen. Het werd  op een winderige zaterdag een eenzijdig duel op het veld van DWA. Een veld waar de Winsumer korfbalclub zich in mijn beleving mee moest behelpen want echt egaal was de grasmat niet waar de korfballers en korfbalsters op moesten acteren. In mei 2008 was DWA nog een zelfstandige vereniging wat enkele maanden later echter zou veranderen. Voor aanvang van het seizoen 2008-2009 werd namelijk een samenwerking met ARGO uit Bedum aangegaan. Een samenwerking die met ingang van het seizoen 2012-2013 in een definitieve fusie werd omgezet.
Ondertussen ben ik al redelijk vaak bij DWA/Argo te gast geweest en heb ik spelers en speelsters van de fusieclub mogen interviewen. De korfbalwereld is een totaal andere wereld dan de voetbalwereld heb ik in de  zeven achter ons liggende jaren ontdekt. Maar als het verzoek vanuit de redactie komt voor een verslag van een duel van DWA/Argo rij ik met veel plezier naar Winsum, waar ondertussen een kunstgrasveld ligt, Bedum, Hoogkerk of Buitenpost voor een sport die als kijkspel attractiever is dan velen denken zodat ik het duel DWA- RODA'70 als mijn hoogtepunt van mei 2008 betitel.