UVV'70 en Wobbe de Vries

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op de dag, maandag 3 augustus, dat de mussen bijna dood van het dak vielen vond ik het weer eens tijd  worden om mijn 'archief' van zeven jaar Ommelander Courant  te ordenen. Niet dat het een chaos was maar er moest toch nog redelijk wat in de daarvoor bestemde mappen geplaatst worden. Een klus die prima in de buitenlucht volbracht kon worden en er voor zorgde dat de zestiende map in gebruik genomen werd. Het verzamelen van de door mij geschreven wedstrijdverslagen en interviews kende maandagmorgen echter een vertraging. Ik dook namelijk opeens weer in het verleden waarbij ik tal van, voor mij, hoogtepunten tegenkwam. Al snel besloot ik dat ik een soort van terugblik wilde maken door uit iedere maand een hoogtepunt  te pakken. Een hoogtepunt in de vorm van een wedstrijdverslag of interview  waar ik nog steeds een bijzondere herinnering aan bewaar.

image 2015 08 04
Op zaterdag 26 april 2008 mocht ik voor het eerst op pad voor de Ommelander Courant. Zo groen als gras arriveerde ik op sportpark 'De Kley' waar toen nog UVV'70 het moest opnemen tegen Boerakker. Beide teams streden om de laatste periodetitel waarbij de Ulrumers aan een gelijkspel voldoende hadden en de gasten moesten winnen om de periodetitel in de wacht te slepen. Mijn eerste duel als verslaggever mocht ik direct als speciaal beschouwen. Het had namelijk niet veel gescheeld of het duel was niet eens gespeeld. Waar beide teams namelijk op tijd aanwezig waren was er van de aangewezen arbiter geen spoor te bekennen. Ere wie ere toekomt, het was aan toenmalig UVV'70 voorzitter Cor Brands te danken dat het duel uiteindelijk gespeeld werd. Stad en land belde Cor af om het duel toch te kunnen laten doorgaan en waar hij uiteindelijk in slaagde.
Een actie waar de voorzitter negentig minuten later op fraaie wijze voor beloont werd toen UVV'70 met een 4-1 zege van het veld stapte. Bij Boerakker was toen Wobbe de Vries als trainer actief die ik later diverse keren ben tegengekomen. Wobbe was toen voor het eerste jaar hoofdtrainer in Boerakker. De aimabele trainer vertrok na drie seizoenen  Boerakker naar Ezinge  waar hij eveneens drie jaar hoofdtrainer zou blijven. In die periode sprak ik  hem regelmatig voor een analyse na afloop van een wedstrijd  of een verslag van een uitduel van de Ezingers. Na Ezinge vertrok Wobbe naar Rood Zwart Baflo waar er helaas een (voorlopig?) einde aan zijn trainerscarrière kwam. Soms kom ik Wobbe nog tegen zoals bij het kampioensduel van FC LEO tegen De Lauwers. Toen was het net als altijd weer gezellig langs de lijn met een man waar ik nog steeds met plezier naar luister.
Maar in 2008 verloor Wobbe met Boerakker van een club, UVV'70 ,dat een jaar later een andere naam kreeg. v.v. De Marne werd de 'tussennaam' voor een fusievereniging die in de zomer van 2009 als VVSV'09 verder ging. Samen met Zeester werd het Vol Vertrouwen Samen Verder dat uiteindelijk precies vijf jaar heeft stand gehouden. Iets wat door velen wordt betreurd maar waar velen van  vinden dat het  nooit een goed huwelijk is geweest. Nu vijf jaar later is VVSV' 09 weer wat meer de club van Ulrum en is Zeester in Zoutkamp weer de club van het dorp. Iets wat ik nu ruim  zeven  jaar geleden op zaterdag 26 april 2008 niet had verwacht. Maar ondanks dat  beschouw ik verslag van UVV'70-Boerakker als mijn hoogtepunt van april 2008. Alleen al omdat het mijn eerste verslag ooit als sportverslaggever was.