Puurvoetbalonline 'Sterrenteam' 2014-2015

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gisteren kregen twee liefhebbers van het amateurvoetbal in onze regio de 'opdracht' om een sterrenteam samen te stellen. Een team bestaande uit spelers die ze in het seizoen 2014-2015 hadden zien spelen. Er was echter een spelregel aan verbonden. Ze mochten maar een speler per club kiezen. Ik besloot vervolgens om ook mijzelf die 'opdracht' te geven waarbij ik er nog een regel aan toevoegde. De spelers voor mijn 'sterrenteam' moest ik dit seizoen minimaal 2x hebben zien spelen.
logo
Voor de positie van doelman had ik uiteraard meerdere opties. Als keeper kies ik echter voor  Marko Stoepker. Ik zag de goalie van Warffum, die deze zomer de overstap maakte naar derdeklasser Hunsingo, meerdere keren in actie. Thuis tegen SVZ speelde hij een prima wedstrijd maar in de beide duels tegen Kloosterburen was Marko de absolute uitblinker. In Kloosterburen leverde dat Warffum geen punten op maar in de return was 'Stoep' er medeverantwoordelijk voor dat het een 3-3 gelijkspel bleef.
De rechtsbackpositie is voor Sybolt Lindenbergh. De Eenrumer verdient niet alleen een plaats in dit sterrenteam door zijn tomeloze inzet en voorbeeldige wedstrijdinstelling. Een ander handelsmerk van de kilometervreter is namelijk het scoren van mooie goals. De rechtsback is geen man voor een intikkertje maar meer van, een bal vanaf de vleugel richting de verste paal.
Als rechter centraleverdediger kies ik voor Stijn de Regt. Ik zag de speler van Poolster twee keer spelen en twee keer was hij goed. Sterk aan de bal, stevig in de duels voetbalde Stijn de Regt als een routinier die al tien seizoenen in het eerste team achter zijn naam had staan i.p.v.  dat het zijn debuutjaar als basisspeler was.
Een andere openbaring komt uit Leens want ook voor Marcel Kadijk reserveer ik met plezier een plaats in mijn sterrenteam. Marcel Kadijk keerde een seizoen eerder terug van een zware blessure. Voor de kilometer van FC LEO werd dat aanpoten om op zijn oude niveau terug te keren maar waar hij in slaagde. Dit seizoen kwam hij door blessureleed in de selectie in de defensie terecht wat een gouden greep bleek te zijn. Marcel kan daarom op een prachtig seizoen terugkijken met een kampioenschap als beloning.
Door 'overbezetting' op mijn middenveld moest ik een plaatje zoeken voor Thijs Helder van SV Bedum-zondag. De Bedumer verdiende namelijk absoluut een plaats in het sterrenteam. Een middenvelder met veel technische bagage en loopvermogen kan uiteraard ook linksback spelen. Een plaats die ik graag reserveer voor een van de voetballers waar ik in het seizoen 2014-2015 oprecht van genoten heb.
Iets wat eveneens geldt voor Reinder Haaksema. De nummer 10 van SIOS mag niet ontbreken in het sterrenteam seizoen 2014-2015. 'Hakie' is een speler die iedere trainer zeker in  de vijfde maar ook in de vierde klasse wel in zijn team wil hebben. Altijd vol strijdlust en gezegend met een prachtige techniek was hij in het seizoen dat achter ons ligt een van de smaakmakers in Sauwerd. Aalderd Duinkerken mag natuurlijk niet ontbreken. Een winnaar wordt de aanvoerder van Corenos genoemd. Dat klopt helemaal wat nog eens weer werd bewezen in het duel Noordpool-Corenos. Aalderd ging weer tot het gaatje met als enigste doel, de drie punten moesten mee naar Roodeschool . Daarom een centrale rol voor Aalderd Duinkerken in mijn sterrenteam.
Een centrale rol ook voor Paul Broekhuizen. De Hunsingoër is ondertussen door werkzaamheden naar onze oosterburen vertrokken en dat betekent een gemis voor de ploeg van Henry Kramer. Paul Broekhuizen was namelijk de grote animator binnen het eerste team van Hunsingo en had de kwaliteiten om op 1e klasse niveau te voetballen. Roy Streppel mag ook niet ontbreken. De aanvoerder van De Heracliden is een speler waar ik als liefhebber voor naar de velden kom. Velen vonden dat 'Streppeltje' dit seizoen minder bracht dan in de seizoenen daarvoor. Iets wat ik niet  vreemd vond in een jaar waarin De Heracliden geteisterd werd door een bak aan blessureleed. Daarom een plekje voor Roy in het 'sterrenteam 2014-2015. In een 4-4-2-systeem is er maar plaats voor twee spitsen. Mijn keuze viel op twee spelers waar de een ook nog eens meer middenvelder is. Ik vond echter dat Peter Reitsma in mijn team moest. De voetballer van Kloosterburen is eentje van het type,  de bal aan een touwtje. De frêle technicus is een belangrijke schakel binnen het team van Willem Pettinga en had ook het vorig seizoen zijn momenten waar ik van dacht, daar komen we voor naar de velden.
Mijn andere spits is Richard Haan. De vorig seizoen voor Noordpool uitkomende voetballer stapt over naar buurman De Heracliden waar men hoopt dat hij de naar Gorecht vertrokken Robin Zuidema kan doen vergeten. 'Kippie' is een voetballer die alles op intuïtie doet. Het is geen voetballer die je moet volproppen met opdrachten. Een voetballer ook waar je soms van denkt, iets actiever ogen mag ook wel. Maar dat is juist de kracht van de aanvaller, vriend en vijand in slaap sussen en dan doeltreffend toeslaan.
Twee wissels en een reservekeeper voeg ik aan mijn 'sterrenteam' toe. De eerste wissel is Kjell Posthumus. De 17 verdediger/middenvelder liet zijn  liefde voor ZEC prevaleren boven het op een hoger niveau voetballen. Dat was een keuze die niet iedereen begreep maar waar wel meer voetballers de voorkeur aan geven. Als jongeling bleef Kjell ook in het RWE-Eemsmondteam  keurig overeind en wat zijn 'selectie' voor het sterrenteam rechtvaardigd.
Vince van der Veen had als speler van VVSV'09 een sterke tweede helft van het seizoen. De spits was door een operatie een tijdje afwezig maar eenmaal fit vielen de doelpunten soms als rijpe appels uit de boom. Zo scoorde hij bijvoorbeeld tegen Wagenborger Boys en KRC vier keer in een wedstrijd .
Mijn reservekeeper is Alwin Zwerver die als best geklede doelman niet in mijn team mag ontbreken. 'Schroever' is ondertussen gestopt als goalie van het eerste van Middelstum en mede daarom een plaatsje voor deze 'keeperskledingfreak” in mijn 'sterrenteam' 2014-2015.