Woensdag gehakttdag in Gasselte

Geschreven door Niels Veenstra op . Geplaatst in Even na praten

Woensdag, voor iedereen thuis, gehaktdag. Op kamp beter bekend als De dag waarop verschillen zichtbaar worden, de vermoeidheid lichtelijk toeslaat (maar onvermoeibaar lijkt), dat helden gemaakt worden en dat de leiders en trainers zich angstvallig klaarmaken voor D-day! Want morgen is de moeder der wedstrijden! De wedstrijd tegen het kampelftal, maar daarover morgen meer!


foto van Arno Steeman.

Half leeg - half vol?
Terug naar woensdag, gehaktdag. De week is officieel doormidden! Toch altijd even slikken voor iedereen, nog maar 2 dagen te gaan. Gelukkig beschik ik zelf over een flinke dosis positiviteit en denk ik altijd dat het glas halfvol is, of terwijl, we hebben nog 2 dagen!!!

Het weer. Afgelopen dagen hebben we onszelf gelukkig mogen prijzen met prachtig weer! Aangename zomerse temperaturen met een zachte zomer zon zorgde voor de nodige samba op de velden van GKC. Vandaag was het een mindere dag, dat lag ook voor de hand! Wolkenvelden werden gesignaleerd aan de verkeerde kant van de Hondsrug. En zoals de eeuwenoude Gasselter Kostvlies wijsheid luidt: "Als je de bui 1x krijgt, dan krijg je hem ook een 2e keer". Maar ook onder de warme regendruppels die deze juli maand ons brengt werd er lustig op los gevoetbald.
foto van Arno Steeman.
Gehaktdag, Copa America dag Voor de 1e keer op groot veld! Althans voor een deel van de deelnemers, want 11 tegen 11 stond op het programma. Alle spelers werden opnieuw ingedeeld, en dit maal mochten zij een land uit de Copa America vertegenwoordigen. En wat swingt er nou meer dan het voetbal uit het Zuid-Amerikaanse continent! Nou er swingt 1 ding meer dan de Copa America zelf, namelijk Jens Knoop. Hij heeft vandaag de mooiste goal gemaakt. Na een strakke pass vanuit het middenveld wipte hij de bal op, een korte blik richting de goal was genoeg, hij bedacht zich niet en nam de bal uit de draai op de volley, afstand? 25 meter. De finale wordt vrijdag gespeeld, daarin zullen Chili en Argentinië (onder leiding van resp. Flavio Fatima en Niels Veenstra) strijden om de felbegeerde Copa America bokaal!

Lied van de week Jawel, daar was hij dan! Het 1e lied van de week. Ik hoor u denken, op woensdag pas? Ja dit jaar is het pas op woensdag. Normaal gesproken worden de eerste liederen al op dinsdag tijdens het zwemmen gescandeerd, maar door de afwezigheid van beroepssfeermaker Joey Spiegelaar hebben we dat helaas moeten uitstellen. Maar goed, het 1e lied, aan het einde van het diner was het raak. "Zeg boom tjkke boom" enzovoorts klonk het in de zeer gezellig kantine, annex eetzaal van de zwart gele combinatie uit Gasselte.

Scouting. De avond werd gevuld door een lang programma 8 tegen 8. Een mooie kans voor de trainers om alle dames en heren nog eens goed te bekijken. De longlist van het kampelftal moest drastisch naar beneden worden bijgesteld, want het kampelftal bestaat uit slechts 16 spelers. Een zware taak om de definitieve lijst morgenmiddag te presenteren.

De avond valt. Wanneer de zon wat lager staat en de regenbuien al lang en breed voorbij de Hondsrug zijn getrokken proberen enkele leiders en trainers tevergeefs een recordpoging hooghouden te behalen. Onder de bezielende leiding van alleskunner Inessa Kaagman faalt het kwartet leiders en trainers om een nieuwe record te behalen, de teleurstelling is groot. Het 8 tegen 8 loopt ten einde, vanuit m'n ooghoek zie ik binnen 1 minuut twee prachtige reddingen van Ayolt (Kamikaze) ten Have, centrale verdediger van beroep. Allereerst weet hij ternauwernood een bal van de lijn te halen, om vervolgens een schot van Bradley Steensma (haalde net de geluidsbarrière niet) te blokken. Daarna het eindsignaal. Belangstellende ouders keren huiswaarts, de zon zakt rustig en de muziek dooft loop ook de woensdag ten einde als een prachtige voetbaldag met fantastische momenten.