Even rust in Gasselte

Geschreven door Niels Veenstra op . Geplaatst in Even na praten

Althans voor de trainers van het Voetbalkamp Gasselte in het zwembad van Hunzedal te Borger, die tevens gewonnen werd door leiders en trainers, heerst er nu serene rust in de bestuurskamer op sportpark Hoogte der Heide. Rustig worden de laatste voorbereiding getroffen voor het grote 11 tegen 11 (Copa America) toernooi van morgen. In de kantine heerst er chaos. In het programmaboekje staat geschreven: Kantine plunderen! En hier wordt gretig gebruik van gemaakt. Patat is niet aan te slepen en de frikandelletjes, ofwel 'deltjes' zoals de legendarische uitspraak van voormalig leider  Sander Veenstra heerlijk in het vet. Dit rustmoment geeft ons eindelijk de kans om een blik te werpen om hetgeen we al achter ons gelaten hebben!

 

image 2015 07 08

We zijn los!
Te beginnen, maandag! We zijn los! De eerst deelnemers betreden, wanneer de eerste zonnestralen het natte en kort gemaaide gras strelen, bepakt en bezakt aan op het sportpark van de plaatste vv van Gasselte. Enkele bekende gezichten passeren de revue, maar ook dit jaar mogen we weer een grote groep nieuwe deelnemers verwelkomen. Spanning, is het woord wat het beste past bij de gehele ochtend. Spanning bij de deelnemers, waar slaap ik, bij wie zit ik in het team, heb ik mijn voetbalschoenen wel mee? Je hoort het ze denken, het is van de gezichten af te lezen. Spanning bij de leiders en trainers, zijn we goed voorbereid, welke spelers komen er in mijn team en heb ik mijn voetbalschoenen wel mee? Na dat de eerste ontmoetingen zijn geweest, de handen geschud zijn en de teamfoto's gemaakt zijn is het tijd om te voetballen! Op het programma, 8 tegen 8, 4 tegen 4 en training. Vanaf het eerste fluitsignaal volle bak vooruit! Mooie duels, perfect afgemeten voorzetten, splijtende steekpasses waar zelfs Iniesta jaloers op zou zijn, en goals, heel veel mooie goals! Een prachtig begin van een super mooie week!

Rituelen en Bommetjes
Na een relatief korte nacht (na de nodige kussengevechten etc.) is dag twee aangebroken. 1 voor 1 ontwaken de dames en heren uit hun (soms) diepe slaap. De een oogt aanzienlijk frisser dan de ander en een ieder heeft z'n eigen 'opstaan-ritueeltje'. Snel een broodje naar binnen werken en weer los! 5 tegen 5, voetvolley, 8 tegen 8 en training, en bomvol programma! Het 5 tegen 5, een flitsend spel waarbij snel en veel scoren troef is! Een prachtig schouwspel onttrekt zich voor de ogen van een aantal belangstellende trainers. Er worden goals gemaakt waar Dennis Bergkamp en Jan ten Caat alleen maar van hadden durven dromen! Snel door naar veld 3, om onder het genot van een zacht zomerzonnetje te genieten van het meest technische onderdeel van de week, namelijk voetvolley. Onder begeleiding van de kersverse bewegingsagoog Joey Spiegelaar verloopt het voetvolley soepeltjes en zonder al te veel problemen. "Kiek, de eerste wedstried'n benn altied wat lastig, moar as je eenmoal weet hoe je die bal over dat nettie mot krieg'n dan is't heel simpel. En je moet'n altied eene meer scoren dan die ander'n" (aldus Joey).
De gehele dag wordt er eigenlijk al uitgekeken naar 1 ding.. het zwemmen! In een colonne van 30+ auto's richting Borger. In vogelvlucht een samenvatting van het zwemmen! Record vergooien: 3 meter 34 centimeter (Niels Veenstra) Langste opstopping in de glijbaan: 9 kinderen Hoogste bom: 8 meter 12 centimeter (Sievert Zomer)
Na het zwemmen, is het tijd om de verbrandde calorieën er weer aan te eten. Nu het einde van het 2-dagen verslag tot een einde komt, zijn de kids weer terug naar de tent, de kantine... een waar slagveld, vrijwilligers van de Gasselte Kostvlies Combinatie uitgeteld, en de kinderen... moe maar zeer, zeer voldaan!