Wanneer KRC alles had geweten....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 2014-2015 zit er voor de amateurvoetballers op. Een seizoen met voor sommige verenigingen vreugde en voor anderen verdriet omdat niet alleen het behalen van de doelstelling niet lukte maar het in sommige gevallen nog slechter uitpakte. Puurvoetbalonline zet aan het einde van het seizoen de verrichtingen van de clubs in onze regio op een rijtje waarvan in deel twintig KRC uit Kantens.

image 2015 07 07
KRC won in het eerste jaar na zijn terugkeer in de vijfde klasse van het standaardvoetbal een wedstrijd. In het seizoen 2013-2014 werd er thuis met 3-2 van Holwierde wat werd gevierd als was het een kampioenschap. Het eerste jaar werd in Kantens als een leerjaar gezien want in het tweede jaar wilde de Kantens Robben Combinatie stappen gaan maken. Dat moest gebeuren met een selectie die wat wijzigingen moest ondergaan omdat enkele spelers het als schietschijf fungeren niet langer zagen zitten. Ook moest de voetbalvereniging op zoek naar een nieuwe trainer want Paul Knot kon het door zijn werkzaamheden niet langer bezetten om als trainer te fungeren. Knot werd opgevolgd door Bert Knapper die als speler een verleden had bij KRC. Het verlies van enkele bepalende spelers en het ontbreken van een vaste doelman deed de ploeg geen goed. Nederlaag na nederlaag was in het seizoen 2014-2015 het verhaal wat KRC betrof. Nederlagen die er voor zorgden dat er stemmen opgingen om de standaardklasse maar te verlaten. Voor de winter werd er negen keer verloren met meer dan zes treffers verschil waarbij de 18-0 nederlaag uit tegen SGV als een blamage werd gezien.

Na de winter werd het niet veel beter met de resultaten en steeds werden de geluiden dat de selectie terug naar de reserveklasse wilde. Iets waar trainer Bert Knapper nog niet aan toe was want de oefenmeester uit Tolbert probeerde richting het seizoen 2015-2016 spelers te bewegen om naar KRC te komen of aan oud-spelers te vragen om op hun besluit terug te komen. Terwijl Knapper bezig was om de selectie te versterken was de spelersgroep wel klaar met het 'gedoe' in zaterdag 5E. Steeds maar weer verliezen vind niemand leuk en vandaar het verzoek vanuit de spelersgroep richting het bestuur om weer terug te mogen keren in de reserveklasse. Iets wat door het bestuur werd gehonoreerd maar waar trainer Bert Knapper 'not amused' over was. Knapper had in Kantens graag verder gewild in de vijfde klasse maar het bestuur en spelersgroep besliste anders. Dat betekende uiteindelijk het afscheid van de trainer en de twijfelachtige 'eer' dat KRC in twee seizoen standaardvoetbal twee trainers heeft versleten. In Kantens hebben ze het allemaal wat te licht opgevat was datgene wat je vaak hoorde. Iets wat misschien ook wel zo was want even 'ballen' tegen, met alle respect, Ezinge 3, De Heracliden 4 of SV Bedum 8 is andere koek dan tegenstanders als Pelikaan S, SGV, Harkstede of SIOS. Iets waar ze in Kantens te laat  zijn achter zijn gekomen want anders waren ze waarschijnlijk liever in de anonimiteit van de diepste spelonken van het amateurvoetbal gebleven.