Alle neuzen dezelfde kant op in 'Baffelt'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 2014-2015 zit er voor de amateurvoetballers op. Een seizoen met voor sommige verenigingen vreugde en voor anderen verdriet omdat niet alleen het behalen van de doelstelling niet lukte maar het in sommige gevallen nog slechter uitpakte. Puurvoetbalonline zet aan het einde van het seizoen de verrichtingen van de clubs in onze regio op een rijtje waarvan in deel achttien Rood Zwart Baflo.
          image 2015 04 10
                           Alle neuzen dezelfde kant op bij Rood Zwart Baflo
Wat Rood Zwart Baflo graag wil bereiken wel maar niet lukken. De vijfdeklasser uit Baflo wil graag vierdeklasser worden. Nu willen alle vijfdeklassers dat graag maar in Baflo staat er volgens het bestuur en supporters ook een groep die de potentie heeft om dat te bewerkstelligen. Helaas is dat iets wat al geruime tijd in Baflo geroepen wordt maar ergens in het seizoen gaat het toch weer fout. Dan staan de neuzen even niet allemaal dezelfde kant op en gaat het weer mis. Als we de historie van de Bafloërs er even bij pakken zien we dat een kampioenschap lang geleden is. De Bafloërs spelen eigenlijk te vaak een bescheiden rol die niet past bij de wel aanwezige kwaliteiten wordt er vaak gezegd. Een lastige groep voor een trainer wordt er beweerd en wat zou kunnen want om nu te zeggen dat trainers lang in Baflo blijven ‘plakken’ zou de waarheid niet zijn. In zeven jaar tijd vier hoofdtrainers voor de groep is geen goede zaak en waar de spelersgroep zeker debet aan zal zijn geweest. Dat is namelijk wat er veelvuldig te beluisteren viel langs de lijn van welk complex dan ook: ‘Ze kunnen prima voetballen maar dan moeten de koppies wel goed staan.’
Dat sommige voetballiefhebbers de opmerking’ dan moeten de koppies wel goed staan’ bevreemdt kan ik mij wel iets bij voorstellen. Als amateurvoetballer voetbal je voor je plezier en niet omdat je de boel wilt lopen verkloten. Dat beeld leefde er bij velen een beetje richting RZB en dat is gewoon jammer. In goeden doen is het namelijk een ploeg die prima kan voetballen. Daarom is het te hopen dat het de nieuwe trainer, Marco Schaap, wel lukt waar zijn voorgangers de laatste jaren niet in slaagden, alle neuzen in ‘Baffelt’ dezelfde kant op krijgen.