Nuttig oefenduel RWE Eemsmondteam tegen NEC Delfzijl

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Donderdagavond speelde het RWE Eemsmondteam zijn tweede oefenduel in aanloop naar het treffen tegen FC Groningen dat op vrijdag 3 juli naar Uithuizermeeden komt. In Uithuizen speelde de ploeg van trainer Jeroen Korpershoek in een aantrekkelijk duel met 1-1 gelijk tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde NEC Delfzijl.

image 2015 06 25 1
Jeroen Korpershoek had voor het duel tegen NEC Delfzijl achttien spelers tot zijn beschikking. Max Keizer was nog geblesseerd en Robin Ammeraal was verhinderd zodat de afvaardiging van KRC ook in het tweede oefenduel als voorbereiding op het duel tegen de eredivisionist ontbrak. In Uithuizen kreeg het publiek een aantrekkelijk duel voorgeschoteld met een eerste helft waarin de gasten uit Delfzijl een licht veldoverwicht hadden. De verdediging van het RWE Eemsmondteam, met een uitblinkende rol voor de 17 jarige Kjell Posthumus, had echter goed zicht op de aanvallende acties van de toekomstige tweede klasser. Zelf probeerde de ploeg van Korpershoek ook aanvallend wat te forceren waarbij het grootste gevaar van de zeer actieve Lars Baar moest komen. Beide ploegen slaagden er echter niet in om nog voor de rust tot scoren te komen waar de technische staf van het RWE-team nog het meest tevreden mee was.

Na de rust kwamen beide teams met de nodige invallers binnen de lijnen waar het niveau van de wedstrijd echter niet onder leed. Het RWE-team kreeg in de tweede helft zelfs steeds meer grip op het spel wat er zelfs voor zorgde dat het na ongeveer twintig minuten in de tweede helft op voorsprong kwam te staan. Lars Baar brak door de verdediging van de gasten en de spits van Corenos bewaarde vervolgen goed het overzicht door de prima meegelopen Ties Weessies keurig aan te spelen. Voor de speler van Usquert was het vervolgens een koud kunstje om de 1-0 achter doelman Bas Westerhuis te schieten Na deze toch wel wat onverwachte voorsprong voor het RWE-team begon NEC Delfzijl het tempo wat op te voeren. De Delfzijlsters troffen het echter niet dat doelman Marcel Lalkens als doelman die de tweede helft onder de lat stond een prima indruk achterliet. De 18 jarige keeper van Noordpool wist namelijk tot drie keer toe een bijna zekere treffer te voorkomen en toonde zich daarom een prima stand-in voor zijn geroutineerde collega Jan Posthumus. Helaas voor het RWE Eemsmondteam kwamen de gasten in de slotfase nog terug tot 1-1 wat na negentig minuten ook de eindstand was na een wedstrijd die teamleider Geert-Jan Zijlstra als zeer nuttig betitelde. ,,In de eerste helft voetbalde NEC Delfzijl wat gemakkelijker en hadden we het soms wat lastig. In de tweede helft waren wij meer de bovenliggende partij in een duel die als zeer nuttig beschouwd mag worden richting een hopelijk goed resultaat tegen FC Groningen.”