Seizoen 2014-2015 v.v. Stedum: Een terugblik

Geschreven door Jaap Dijkema op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 2014-2015 zit er op en wat er voor zorgde dat de v.v. Stedum even op terugblikte richting zijn drie seniorenteams.
Het eerste elftal had de hoop dat het net als de voorgaande drie seizoenen mee zou gaan strijden om promotie naar de 4e klasse. Een klasse waar het eerste elftal van v.v. Stedum thuis hoort, maar zoals nu het geval is en in het verleden wel is gebleken is de horde om weer in de 4e klasse te komen een erg lastige horde. Stedum begon goed aan de competitie en deed bovenin goed mee, maar toen de zomerse temperaturen verdwenen en de maanden november en december voorbij kwam, stonden de Stedumers met vier nederlagen uit de laatste vijf gespeelde wedstrijden van 2014, opeens ver weg van de bovenste plaatsen en leek Stedum al geen rol van betekenis mee gaan spelen. Toen ook de eerste wedstrijd van 2015 in eigen huis tegen ZEC uit Zandeweer met 0-1 werd verloren, wisten de mannen van Stedum trainer Leendert Nieborg dat het seizoen 2014-2015 geen seizoen zou gaan worden waar mensen in Stedum nog lang over zouden praten. Hierna kon Stedum het seizoen rustig uitspelen zonder enige druk te voelen en werd er nog gewonnen van titelkandidaten SIOS en Harkstede en eindigde Stedum op de 5e plaats met 35 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. SGV uit Schildwolde werd op de laatste speeldag kampioen en Harkstede wist via de nacompetitie te promoveren naar de 4e klasse. Hopelijk speelt een verjongd Stedum 1 volgend seizoen weer een rol van betekenis in de 5e klasse!    
Het tweede elftal is in een spannende strijd met Aduard 2000 en Lycurgus op doelsaldo Lycurgus voorgebleven en is hierdoor niet gedegradeerd naar een lagere klasse. De Stedumers kenden een moeizaam seizoen waar van de 22 gespeelde wedstrijden maar liefst 15 werden verloren. Speler/coach Juan Werkman moest elke week weer puzzelen om met voldoende spelers de strijd aan te gaan voor de drie punten. In de tweede helft van het seizoen herpakten de Stedumers zich. Hier en daar werden nog wel wat wedstrijden verloren, maar de Stedumers pakten punten en streed tot het eind met Aduard 2000 en Lycurgus voor handhaving in deze klasse. De mooiste zege van de Stedumers werd behaald in Zeerijp tegen de Fivel in de kleine El Classico. De Stedumers wonnen met 2-6 en zetten hiermee een goede stap voor handhaving. Hopelijk wordt het volgend seizoen minder puzzelen voor Juan Werkman en pakken de Stedumers meer punten, wat gezien het spelersmateriaal wel haalbaar moet zijn.    
Het derde elftal van onze plaatselijke trots heeft een prima seizoen gespeeld. De toppers van toen die bekend staan om het ‘tikkie takkie’ voetbal zijn dit seizoen op de derde plaats geëindigd. Kampioen Omlandia 5 en Nieuwolda 1 bleken echter niet te achterhalen. Al wist Stedum in de slotweken van de competitie nog wel met maar liefst 9-2 van Nieuwolda te winnen. Volgend seizoen zal het derde verstrekt worden met Ferdi de Jonge en Klaas Lubbers en kan het wellicht de strijd aan gaan voor het kampioenschap.