Jeroen de Groot: Ik ben nog niet klaar als speler van Poolster 1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op 23 mei raakte Poolster-aanvoerder Jeroen de Groot zwaar geblesseerd. Na een kwartier in het tweede nacompetitieduel tegen Godlinze ging het namelijk fout voor de centrale verdediger toen hij bij een verdedigende actie zijn linkerknie dusdanig blesseerde dat er 30 juli een operatie en een lange weg van revalideren wacht en waar Puurvoetbalonline een gesprek mee had.
image 2015 06 25
Je voorste kruisband afgescheurd, buitenmeniscus beschadigd en een botkneuzing is niet niks Jeroen. Dan mag je spreken van een zware blessure:' Dat klopt helemaal en het komende seizoen zal als speler aan mij voorbij gaan.”
Je gaat op 30 juli onder het mes en daarna hoelang revalideren: 'Voor blessures zoals deze staat een revalidatie van 9 maanden voor. Ik weet dat is een lange periode maar ik ben nog niet klaar wat mijn loopbaan in het eerste team van Poolster betreft.”
Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen want het team wat er nu staat is er een met potentie:' Dat is zeker waar. Dit seizoen stond er en uitstekende mix van jong en oud wat ons een prachtig seizoen met een mooie promotie heeft opgeleverd.”
Met een prima trainer, Jeroen de Munck, voor de groep: 'Dat Jeroen gekomen is als trainer is voor Poolster een prima zet geweest. Zonder andere trainers tekort te doen, omdat iedere trainer het nu eenmaal op zijn eigen manier doet,  kan ik niet anders zeggen dat Jeroen een trainer is die spelers echt beter maakt. Zelfs ik merk dat op 30 jarige leeftijd  nog. Iedere training was een feest wat er voor zorgde dat de trainingsopkomst hoog was. In de groep leefde echt iets van dat je eigenlijk geen training wilde missen.”
Je zegt net van, de trainingen waren dit seizoen steeds een feest. Betekent dat ook een beetje dat Jeroen de Munck als trainer op een hoger niveau uit de voeten kan:'Dat denk ik eerlijk gezegd wel. Dat heeft hij bij De Heracliden ook al bewezen en wat hij nu met Poolster in de derde klasse ook kan laten zien.”
Een seizoen wat eigenlijk in zijn totaliteit aan jou voorbij gaat helaas: 'Inderdaad maar wat ik al zei, mijn intentie is wel om op mijn niveau van voor de blessure terug te keren. Ik denk zelfs dat ik over een jaar fitter zal zijn dan ik ooit geweest ben. Ik ben mij er echter goed van bewust dat daar wel het nodige voor moet gebeuren. Hoe de revalidatie verloopt zal echt aan mijzelf liggen. Er zal ongetwijfeld een moment komen dat het wat minder voorspoedig verloopt dan je eigenlijk hoopt. Dan zal het op karakter aankomen om toch door te zetten.”
Op 30 juli onder het mes betekent dat je eerst nog op vakantie gaat:'We zouden ergens in augustus wat gaan fietsen maar dat gaat nu natuurlijk niet door. Ik ben nu lid van een sportschool geworden want ik wil zo sterk mogelijk de operatie en het revalidatieprogramma in kunnen gaan.
Uit jouw laatste woorden maak ik op dat jij op en top gemotiveerd bent om weer op de volledig terug te keren: 'Zoals ik inderdaad  al zei, ik ben nog niet klaar als speler van Poolster 1. Ik denk dat wij als team nog heel veel potentie hebben waar ik nog graag mijn steentje in wil bijdragen. Ik maak al een groot aantal jaren deel uit van de selectie en als het aan mij ligt blijft het daar niet bij.”