Debutant VVSV'09 winnaar 29e editie Dijkstra Toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 13 juni stond in Warfstermolen het traditionele Dijkstra Toernooi op het programma. Voor de 29e keer streden twaalf teams om de wisselbeker die deze editie een nieuwe eigenaar zou krijgen.
De winnaar van vorig jaar, Ter Veld All Stars uit Grijpskerk was namelijk niet aanwezig in Lauwerzijl. Dat zorgde er voor dat er een nieuwe winnaar van het toernooi moest komen waardoor er door de teams fel maar sportief werd gestreden om een zo hoog mogelijke klassering in het eindklassement. Na de poulewedstrijden bleek dat debutant VVSV’09 en het verassend sterke Munnekezijl het tot finalist hadden geschopt en dat de overige teams om de 3e t/m 12e plaats mochten spelen.
In de finale bleek VVSV’09, dat met een sterk verjongd team naar het complex van De Lauwers was gekomen, met 1-0 te sterk voor de ploeg uit Munnekezijl zodat aanvoerder Vince van der Veen de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De aanvoerder van VVSV’ 09 mocht even later nog een prijs in ontvangst nemen want met vier doelpunten werd hij topscoorder van het 29e Dijkstra Toernooi, dat werd afgesloten met een ook al traditioneel geworden feestavond.