Voetbalvereniging VVK ziet toekomst zonnig tegemoet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De voetbalvereniging VVK kende een bijzonder seizoen. Naast dat de voetbalclub zijn 85 jarig jubileum mocht vieren moest er namelijk ook een voor een voetbalvereniging ingrijpende beslissing worden genomen toen het bestuur besloot om het eerste zondagteam uit de competitie te halen. Maar nu aan het einde van een toch wel bijzonder seizoen zijn alle ogen gericht op een toekomst die er voor de Voetbalvereniging Korreweg weer positief uitziet.
logo
Voorzitter Rick van der Veen keek deze week samen met Puurvoetbalonline even terug op het seizoen 2014-2015 maar meer vooruit richting het seizoen 2015-2016. Een seizoen met ups en downs waar voor de preses van VVK de ups wel overheersen. 'Gelukkig wel moet ik eerlijk zeggen want als vereniging wil je niet graag in het nieuws komen. Alles rond het terugtrekken van het eerste zondagteam hebben we zo snel mogelijk een plaats gegeven en zijn we gaan werken aan een doorstart van het team richting het seizoen 2015-2016. Het eerste wat we gedaan hebben is een nieuwe trainer aantrekken in de persoon van Henk de Koe. Dat zien we als een prima start voor een nieuw zondag 1 waar veel plaats in zal zijn voor onze eigen jeugd. Henk de Koe is een trainer die van duidelijkheid houdt en wat wij als bestuur graag zien.”, aldus Rick van der Veen die graag ook nog even wil terugkomen op de functie van een voetbalclub en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. ‘Als  VVK werken we samen met Maatschappelijke Sportcoaches Eventsbureau uit Assen. Het Eventsbureau zet sport in als middel om mensen die maatschappelijk buitenspel staan weer actief te laten deelnemen aan de samenleving. Door mensen te laten sporten staan ze mentaal en fysiek sterker in het leven. Daardoor zitten ze lekkerder in hun vel en lukken dingen beter. Met dit doel organiseert Eventsbureau leuke en toegankelijke sportactiviteiten en evenementen. Dat gebeurt met een professioneel team van maatschappelijke sportcoaches, vaak in samenwerking met sportverenigingen waar VVK er dus een van is. Dat vinden wij als vereniging erg belangrijk omdat je maatschappelijke betrokkenheid, zeker als een exces zoals wij met zondag 1 hebben meegemaakt, je imago als club duidelijk verbetert. Verder zijn we vanaf januari 2015 een  samenwerking aangegaan met Halt en de KNVB. Wij hebben de KNVB, in samenwerking met Stichting Halt, gevraagd een verenigingsscan uit te voeren. We willen hiermee bereiken dat onze club er de komende jaren qua sociaal en veiligheidsbeleid goed op staat. Hiervoor worden vooral de leden geraadpleegd, wat zal gebeuren tijdens verschillende bijeenkomsten. Dit project loopt nog en goed te lezen is dat ook SV Lycurgus dat heeft opgepakt. Eigenlijk zou  het moeten zijn dat alle sportverenigingen dat zouden doen omdat ik denk dat er binnen clubs en op complexen nog veel zaken voor verbetering vatbaar zijn.”

Duidelijke woorden van een bevlogen voorzitter die er samen met zijn al even bevlogen medebestuursleden er in is geslaagd om VVK weer in rustig vaarwater te krijgen. 'Als bestuur zijn we daar natuurlijk blij mee maar we weten ook dat we nog niet klaar zijn. Maar we werken er met zijn allen hard aan om van VVK een club te laten zijn waar iedereen zich thuis voelt.”