Afscheid Wim Bathoorn Omlandia

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Even na praten

De jaarlijkse ledenvergadering van Omlandia draaide dinsdagavond uit op een avond waarbij er vooral veel geapplaudisseerd werd. Er was dan ook veel goed nieuws te melden vanuit Ten Boer. Toch kwamen er ook emoties los. Al enige tijd was bekend dat voorzitter Wim Bathoorn na twaalf jaar officieel zou afzwaaien als voorzitter van Omlandia. Zichtbaar geëmotioneerd droeg Wim de voorzittershamer over aan diens opvolger, Johan Bos. Maar er was nog meer fraai nieuws.
image 2015 06 23 1
door Merijn Slagter
Al geruime tijd riep het bestuur van Omlandia haar leden op om vooral naar de ledenvergadering te komen op maandagavond 22 juni. Het voornaamste speerpunt van deze oproep was om een positieve stem uit te brengen met betrekking tot de komst van de tribune, die recent voor een mooie prijs kon worden overgenomen van Neptunia. Er waren geluiden dat niet iedereen het met de komst van de tribune eens was, mede vanwege de financiën die hiermee gepaard gingen. Het bestuur van Omlandia presenteerde maandagavond echter een helder plan, waarmee de kosten voor de plaatsing van de tribune - die plaats biedt aan 400 mensen - gedekt werden. Het leverde uiteindelijk geen enkele wanklank op en dus komt de tribune definitief naar Ten Boer.
Kunstgras
Maar met de komst van de tribune was de koek nog niet op. Ook maakte Omlandia kenbaar dat er geïnvesteerd zal worden in een plan, dat de inrichting van de kantine een flinke boost zal geven. De achterliggende gedachte was duidelijk, want er was vooral gekeken hoe er meer sfeer gecreeërd kon worden. Met nieuw meubilair, waaronder een fraaie stamtafel, en een beter verlichtingsplan zal de herinrichting gerealiseerd worden. Waar scheidend voorzitter Wim Bathoorn echter vooral trots op was, was het feit dat hij eindelijk kon melden dat er ook in Ten Boer een kunstgrasveld aangelegd zal worden op het huidige Wetraveld. Wim heeft zich hier jarenlang sterk voor gemaakt bij de gemeente Ten Boer en was terecht trots dat hij op de avond van zijn aftreden melding kon maken van het nieuws waar Omlandia al zo lang naar snakte. Bathoorn liet tevens weten dat het de bedoeling is dat ook het hoofdveld binnen enkele jaren wordt voorzien van kunstgras. Een brede glimlach volgde, evenals een groot applaus van de aanwezigen.
'Klik'
Na al deze mooie mededelingen was het voor Wim Bathoorn definitief tijd om zijn opvolger aan te kondigen. ,,Wij hebben in de afgelopen tijd uitvoerig gekeken naar een geschikte nieuwe voorzitter en toen de naam van Johan Bos viel, was men meteen positief. Vervolggesprekken leverden bovendien een 'klik' op en Johan werd ook steeds enthousiaster om voorzitter van Omlandia te worden. Hoewel ik met weemoed aankondig dat ik na twaalf jaar stop als voorzitter, is Johan een hele goede kandidaat om mij op te volgen. Hij weet van wanten en kan deze club besturen op de manier zoals Omlandia dat verdient'', zo sprak Bathoorn.
Hoogtepunt
Johan Bos nam de mooie woorden van Bathoorn met gepaste trots ter harte. ,,Toen ik benaderd werd om de nieuwe voorzitter van Omlandia te worden, schrok ik wel even, maar ik zeg nooit meteen nee. Ik houd namelijk wel van een uitdaging en net zoals Wim zei, werd ik steeds enthousiaster. Ik heb in het verleden ook veertien jaar bij Omlandia gevoetbald en ben een echte voetbalman'', zo vertelde Bos. Hij schakelde daarna meteen over naar zijn eerste handeling als kersverse voorzitter door Wim Bathoorn te bedanken voor bewezen diensten. ,,De taakomschrijving van Wim binnen Omlandia is enorm. Dat geeft zijn betrokkenheid duidelijk aan. Zelfs tot aan zijn laatste officiële dag als voorzitter van Omlandia heeft hij zich nog ingezet voor de komst van een tribune en het kunstgrasveld. En dat is gelukt. Dit heet met recht op je hoogtepunt stoppen'', stelde Bos.
Traantje
Als klap op de vuurpijl werd Wim Bathoorn door zijn opvolger Johan Bos benoemd tot erelid van Omlandia. Nadat Bathoorn een traantje wegpinkte en de volle kantine van de Ten Boersters nog eenmaal toesprak, was het tijd om het glas te heffen. Op de afgelopen twaalf jaar, maar ook zeker op de mooie toekomst die Omlandia voor zich heeft liggen.