Open Air FC LEO groeit uit tot waar evenement

Geschreven door FC LEO op . Geplaatst in Even na praten

Afgelopen vrijdagavond was de slotavond van het traditionele Open Air toernooi bij FC LEO.Een toernooi die bol staat van gezelligheid en sportieve wedstrijden.
De organisatie doet er al enkele jaren stinkend zijn best voor om een zo gezellig mogelijk toernooi te organiseren, waarbij voetbal meer bijzaak, dan hoofdzaak is. Met name het gezellige karakter en de ongedwongen sfeer maakte het dat er ook dit jaar weer 14 herenteams en 6 damesteams streden om de hoogste eer: Een prachtige wisselbeker en het mogen vertolken van een liedje voor een overvolle kantine. De eerste avond in mei was, ondanks het slechte weer, al uitermate geslaagd. Vele poulewedstrijden en een feestelijke afsluiting door zanger Bauke, zorgden ervoor dat iedereen al reikhalzend uitkeek naar de slotavond. Uiteindelijk waren het net als vorig jaar vv SIOS en Gronitas die winnaar werden van het gezellige toernooi.
Op de eerste avond bleek al dat de verschillen bij de mannen zeer klein waren. Veel ploegen waren aan elkaar gewaagd waardoor de beslissingen pas vielen op de slotavond. Bij de dames was het onderlinge verschil iets groter. Een gelegenheidselftal van de voetbaldames van FC LEO was zeer enthousiast, maar moest het op kwaliteit afleggen tegen de meer gelouterde dames van de Lauwers, VVSV, SIOS en EKC. De twee laatstgenoemde clubs streden tot het laatst om de hoogste eer. Net als vorig jaar bleek aan het einde van de finaleavond vv SIOS de sterkste te zijn bij de dames. Voorzitter Ajren Fledderman mocht hen, aan het einde van de avond de welgemeende felicitaties en de wisselbokaal overhandigen. Volgens traditie zongen de meiden uit Sauwerd uit volle borst het clublied van SIOS.
Bij de mannen was het, zoals eerder aangegeven iets spannender. Nadat alle poulewedstrijden waren gespeeld, konden 8 teams zich opmaken voor de finalerondes. Uiteindelijk waren het Dirk’s Fanclub, uit Sauwerd en Gronitas, uit de stad Groningen die in een onderling duel mochten gaan uitmaken wie met de hoofdprijs aan de haal ging. De finalewedstrijd leverde geen winnaar op (1-1), waarna beide ploegen het vanaf de strafschopstip mochten proberen. Ook hier bleef het lang spannend, maar na 18 penalty’s bleek Gronitas toch over de sterkste zenuwen te beschikken. Aanvoerder Peter Klunder van Gronitas mocht na afloop de wisselbeker in ontvangst nemen. Op geheel eigen wijze bedankte hij het Leenster publiek door een prachtige eigen vertolking van Peter Blankert’s, “’T is moeilijk bescheiden te blijven” ten gehore te brengen. Na de prijsuitreiking en de verloting was het de beurt aan de band Grooving om de avond muzikaal af te sluiten. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling.

De organisatie kan terugkijken op twee geweldige avonden waarbij vele voetballers en toeschouwers hebben kunnen genieten van mooie voetbalwedstrijden en gezellige feestavonden. Dank aan alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dat het Open Air van 2015 zo’n groot succes is geworden. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien. 

Eindstand Heren:

1

Gronitas

2

Driks Fanclub

3

FC Kip

4

Lainster Mannenkoor

Eindstand Dames:

1

V.V. Sios

10

21

2

EKC 2

10

18

3

EKC 1

10

15

4

VVSV

10

6

5

de Lauwers

10

3

6

Voetbalvrouwen FC LEO

10

0