Poolster heeft met Jeroen de Munck uitstekend 'ingekocht'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 2014-2015 zit er voor de amateurvoetballers op. Een seizoen met voor sommige verenigingen vreugde en voor anderen verdriet omdat niet alleen het behalen van de doelstelling niet lukte maar het in sommige gevallen nog slechter uitpakte. Puurvoetbalonline zet aan het einde van het seizoen de verrichtingen van de clubs in onze regio op een rijtje waarvan in deel tien Poolster uit Spijk.
Poolster 1 teamfoto
Poolster degradeerde na het seizoen 2013-2014 vanuit de derde naar de vierde klasse. Dat zorgde bij velen voor een negatief beeld over Poolster. De voetbalvereniging uit Spijk had enkele maanden eerder Jeroen de Munck als trainer had gecontracteerd en ook de Winsumer mocht zich 'verheugen' in de nodige commentaren over zijn overstap naae een ' maar' vierde klasser. De kreet Poolster is niks, wordt niks en zal nooit wat worden, was een die veelvuldig te horen viel op de complexen in de regio. Op de dinsdag nadat hij op zaterdag 6 juni met De Heracliden naar de tweede klasse was gepromoveerd stond De Munck voor de eerste keer als coach van Poolster langs de lijn. Het was nog een beetje het 'oude' Poolster dat toen in Zandeweer een oefenduel tegen RWE Eemsmond speelde. Jeroen de Munck een beetje kennende wist ik echter dat er veranderingen zouden gaan komen binnen de selectie. Wat dat betreft hadden de Spieksters hun huiswerk goed gedaan want het ‘kunstje’, het verjongen van een team is de 36 jarige trainer op het lijf gesneden. Na de zomer zag ik het 'nieuwe' Poolster voor de beker in actie tegen TEO uit Ten Post. De eerste contouren van een 'nieuw' Poolster werden al zichtbaar maar, zo vertelde men voor het duel in de bestuurskamer van de 'Spieksters', dit seizoen hoeft er nog niets. ‘We gaan jonge spelers inpassen en eisen absoluut geen onredelijke dingen van staf en spelersgroep.”
In de competitie ging het echter crescendo en bleek al snel dat Poolster bovenin kon  mee draaien. Pelikaan S en Mamio waren de gedoodverfde favorieten voor de twee rechtstreekse promotieplaatsen maar de ploeg van Jeroen de Munck was al snel een van de kandidaten voor een plaats in de nacompetitie. Naast dat de resultaten prima te noemen waren kreeg de ploeg ook de nodige complimenten voor het vertoonde spel wat werd gerealiseerd met een mix van jong en oud in de selectie.
In de maanden dat het tijd werd om over de contacten van trainers te praten zorgde Poolster voor de nodige 'opschudding' door het contract van Jeroen de Munck niet met een maar met twee seizoenen te verlengen. Het bestuur zag namelijk niet alleen dat de weg die was ingeslagen met de Winsumer een vervolg moest krijgen maar wist ook hoe de hazen lopen in voetballand wonderland. Een succesvolle trainer is namelijk  in trek wat uiteraard ook gold voor Jeroen de Munck. Vandaar het vastleggen van de Winsumer voor nog eens twee jaar en die hem de kans gaven om rustig aan  een Poolster als stabiele derdeklasser te bouwen. Iets wat de 'bende van vijf’, Tom Dijkman, Kevin Bijlsma, Stijn de Regt, Robin Uilhoorn en Robbert Kok, ook als een doel zag vertelden ze in het interview dat ik met ze had voor de Ommelander Courant in november 2014.Vijf jonge voetballers die de toekomst van Poolster gestalte moeten gaan geven en nu al tot basisspeler zijn doorgegroeid. Jonge spelers ook die vol lof spraken over hun trainer waar ze van vonden dat Poolster het daar fantastisch mee had getroffen.
Deze week werd bekend dat Poolster de komende maanden niet kan beschikken over  Jeroen de Groot. De routinier raakte aan het einde van het seizoen zwaar geblesseerd en zoals nu blijkt onder het mes zal moeten. De diagnose is namelijk: Voorste kruisband helemaal afgescheurd. Buitenmeniscus gescheurd en botkneuzing. Dat betekent een fikse aderlating voor het komende seizoen maar Jeroen de Munck zou Jeroen de Munck niet zijn als er al er al niet wat opties in zijn hoofd rondcirkelen om het voorlopig wegvallen van Jeroen de Groot op te vangen.