Pelikaan S sluit seizoen op fraaie wijze af

Geschreven door Anne Posthumus op . Geplaatst in Even na praten

Op zaterdag 13 juni was het dan eindelijk zover, de seizoen afsluiting van een mooi seizoen van Pelikaan S. Een leuke spelmiddag voor alle jeugdleden onder de bezielende leiding van spelers van de eerste selectie met aansluitend een gezamenlijke BBQ.

20150613_132423
Dat het organiseren van een dergelijke dag een hele kluif is blijkt wel uit de vele vergaderingen die vooraf gingen aan deze dag. Vergaderingen voor door de feestcommissie, bestaande uit Winy Molema, Trees Bulten, Louise Posthumus en Anita Smit, waarbij ook voorzitter Wim Bulten en penningmeester Gerrit Visscher regelmatig aansloten. De dames hadden de schone taak om er samen met de leiders voor te zorgen dat de dag zonder grote problemen zou verlopen.

De dag begon al vroeg, want de eerste dauwtrappers, waaronder eerste elftal coach John de Hoop en elftalleider Roel Molema, waren al om 08.00 uur aanwezig om alle spelonderdelen klaar te zetten. De weergoden waren ons toen nog goed gezind waar ze later op de dag toch nog wat natte roet in het eten gooiden. Om 13.00 begonnen de eerste teams bestaande uit jongens en meiden van de jeugdteams aan hun eerste spelletjes en wedstrijden. Vakkenvoetbal, penalty schieten en andere spellen werden door de spelers en teamleiders enthousiast uitgevoerd. De teamleiders waren, zoals vermeld, spelers van het eerste elftal. Onder de leiding van Danny, Freddy, Handrit, Ashley, Joni en Shai, Dustin en gelegenheidscoach Tijmen(Sr.) werden alle spellen met plezier en veel inzet uitgevoerd.

De regen kon niet voorkomen dat er voor elk spel gestreden werd door de verschillende teams. Om een uur of drie werd het eindelijk droog en na de mixwedstrijd van alle deelnemers was de tijd aangebroken voor de prijsuitreiking. Vicevoorzitter Gerrit Visscher verzorgde de prijsuitreiking die vooraf werd gegaan door de huldiging van de C-ers die kampioen waren geworden. Leiders Jan-Maarten en Nabil ontvingen samen met enkele spelers een mooie medaille voor deze prestatie en uiteraard een applaus van het aanwezige publiek. Als winnaar van deze dag kwam het team van Danny, PSV, als beste uit de bus. Gefeliciteerd hiermee! Onder het genot van een drankje werd er nog gezellig nagepraat en werden ook de bbq’s aangestoken door Erriet van Dijk, die als ”Chef BBQ” een en ander in goede banen leidde zodat iedereen( er waren ongeveer 100 personen aanwezig!) kon genieten van een goed stukje vlees. Er waren verschillende prachtige salades opgemaakt door de dames van de feestcommissie en ook was er nog verse vis, sauzen, Turks brood, stokbrood en fruit. Iedereen liet het zich goed smaken gezien de ”left-overs”. Een mooie afsluiting van een mooi seizoen waarin er weer spectaculaire overwinningen zijn bereikt, zware verliezen zijn geleden maar vooral veel plezier is beleefd. Uiteindelijk is dat de eerste reden waarom je gaat voetballen, plezier in het spelletje.