COVS afdeling Groningen en Omstreken Nederlands Kampioen Veldvoetbal

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Even na praten

De voetballende leden van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken hebben zaterdag 13 juni in het verre Gorinchem het Nederlands kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen / COVS-teams gewonnen. Ook werd de fair play prijs veroverd. Het is voor het eerst in het 82-jarig bestaan dat Groningen het jaarlijkse toernooi wint. Volgend jaar wordt het NK door de Groningers georganiseerd en gespeeld op Corpus den Hoorn in Groningen.

veld nk
Jaarlijks strijden de tachtig scheidsrechtersverenigingen uit Nederland, verenigd in de Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters (COVS), met eigen voetbalteams om de eer. De voetbaltoernooien zijn daarnaast bedoeld voor de ontmoeting en onderlinge band. Per district mogen de beste teams meedoen. Groningen en Omstreken kwam in het verleden nooit verder dan één tweede en meerdere derde plaatsen, maar was zaterdag het sterkst. In de poule werd gewonnen van Alkmaar, Deventer, Helmond/Venlo en Valkenswaard, waarna in de halve finale Amsterdam aan de kant werd gezet. In de finale moest Helmond/Venlo pas na strafschoppen buigen.
Naast de eerste prijs werd ook de fair play prijs gewonnen. Die prijs hadden de voetballende scheidsrechters uit Groningen in januari bij het NK zaalvoetbal ook al veroverd. Na terugkomst in Groningen werd in het GRC-clubhuis een spontaan feestje gevierd. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is een belangen- en sportvereniging voor en door voetbalscheidsrechters. De vereniging komt op voor de belangen, zorgt voor begeleiding van scheidsrechters, heeft een succesvol project videofeedback, organiseert trainingen, lezingen en andere activiteiten. Ook is de vereniging actief richting voetbalverenigingen. Met www.covsgroningen.nl heeft de vereniging een zeer druk bezochte website.