Geslaagde eerste editie 'Opa Henk Cup'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 13 juni werd in Kloosterburen voor de eerste keer het ‘Opa Henk Cup’ Toernooi georganiseerd. Een toernooi voor F-pupillen waar in deze 1e editie Zeester, VVSV’09, Eenrum en Kloosterburen de deelnemende verenigingen waren.
foto van Klara Bolt.
Het was al vroeg druk in Kloosterburen waar de in totaal zes teams, Eenrum en Zeester waren met twee teams en VVSV’09 en Kloosterburen met een, vertegenwoordigd, keurig op tijd waren om het toernooi om 10. 00 uur te laten starten. De opening van het toernooi werd gedaan door Harry Reitsma, die de door werkzaamheden verhinderde voorzitter Ron Bolt op prima wijze verving. Harry Reitsma noemde in zijn openingswoord vervolgens de reden van een F-pupillen toernooi om de ‘Opa Henk Cup’ en de reden was dat Henk Korhorn enige tijd geleden zijn activiteiten als trainer van de jongste jeugd had moeten beëindigen. Het erelid werd namelijk getroffen door de vreselijke ziekte die hem deed besluiten om een punt achter zijn activiteiten voor de v.v. Kloosterburen te zetten. De voetbalvereniging besloot vervolgens om jaarlijks de F-pupillen om de ‘Opa Henk Cup’ te laten spelen en waar een speciaal beeld voor ontworpen werd.

Tijdens het toernooi werd met veel inzet en plezier gestreden zag ook Henk Korhorn die als een van de vele toeschouwers aanwezig was op sportpark Westerklooster. Iets wat de oud-trainer van de jongste jeugd van Kloosterburen zichtbaar van genoot. ‘Hoe de jongste jeugd het voetballen beleefd blijft mooi. Natuurlijk zijn de tijden veranderd maar dat is in alles zo. Als ik echter zie hoe er zoals vandaag door de teams gevoetbald wordt geeft mij dat heel veel plezier, aldus ‘Opa Henk’ zoals hij nog steeds door ‘zijn’ F-pupillen wordt genoemd. Ondertussen werd duidelijk dat Eenrum F1 favoriet was voor de eindzege. Het team was fysiek al wat verder dan de overige teams wat zich vertaalde in een aantal duidelijke overwinningen. Waar de F1 van Eenrum favoriet voor de eindzege was moesten de overige vijf teams strijden om plaats 2 t/m6. Een strijd die uiteindelijk werd gewonnen door thuisploeg Kloosterburen waar de oud-trainer zichtbaar trots op was. En natuurlijk mocht hij niet ontbreken op de teamfoto die er na afloop van een zeer geslaagde 1e editie van het toernooi om de ‘Opa Henk Cup’ van ‘zijn’ F-pupillen werd gemaakt.

Eindstand ‘Opa Henk Cup’:

1. Eenrum F1

2. Kloosterburen F1

3. Zeester F1

4. VVSV F1

5. Zeester F2

6. Eenrum F2