Veel nostalgie op de velden in stad en provincie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor de voetballiefhebbers met gevoel voor nostalgie viel er dit weekend weer voldoende te beleven. Het was namelijk een weekend waar op de diverse sportparken oud tegen jong, oud tegen oud of jong tegen even jong en ouder werd gespeeld.


alwin
Vrijdagavond stond in Middelstum het afscheidsduel van Alwin Zwerver op het programma. De doelman vond het na zestien seizoenen mooi geweest en besloot dat met een duel tussen Middelstum en een team van prominenten die tijdens het bedrijventoernooi in Bedum samen in actie zullen komen. Enkele namen die voorbij kwamen waren die van Johnny Meter ( VV. Groningen), Frank de Boer, Roy Streppel, Jeroen en Mark Linstra ( De Heracliden ), Robin Zuidema (Gorecht), Aalderd Duinkerken ( Corenos), Ronnie Medema, Pieter Klaver ( Middelstum) Ruben Danhof en Rik Buikema ( SC Loppersum). Een duel, dat een 2-2 als eindstand kreeg, wat het begin was van een mooie avond voor ‘Schoerver’ die daar een dag later met veel plezier op terugkeek. ‘Het was een prachtig afscheid wat ik niet had verwacht. Ik heb mooie cadeaus gekregen en dat iedereen er was om mijn afscheid extra luister bij te zetten was in een woord geweldig.”
In de stad Groningen voetbalden de ‘oudjes’ van VVK tegen hun leeftijdsgenoten van Oosterparkers. Gezien de foto’s op de sociale media was het een wedstrijd waarin de factor humor duidelijk aanwezig was. Gezien de beelden mogen we er vanuit gaan dat een duel tussen de oud-voetballers van VVK en Oosterparkers niet voor de laatste keer gespeeld zal zijn. 

Loppersum had een 7x7 toernooi met als deelnemende teams Stedum, De Fivel, 2 keer Loppersum en de MFAC Loppersum. Het team van MFAC Loppersum werd uiteindelijk winnaar en kreeg het in zijn vier poulewedstrijden geen enkele goal tegen. Twee keer werd er gewonnen en twee keer gelijkgespeeld zodat de MFAC Loppersum er met de grote beker vandoor ging. Een beker die een dag later trots stond te glimmen in de kantine een club vrijwilligers die er ook dit jaar weer in slaagde om een fantastisch grasbaanevenement te organiseren.
'Na 1-0 voorsprong voor het huidige VVE 1, was de ruststand 1-3 in het voor van de 'oudjes'. Na een 3-3 tussenstand werd het door @[100000770851535:2048:Peter Swart] de wedstrijd met 3-4 beslist in het voordeel van het kampioensteam uit 2005 onder leiding van Tony Argus. Ook mooi dat oud trainers Harm Bouman en Onno van Dijk onder de toeschouwers waren. Foto's volgen spoedig, hieronder alvast de teamfoto:'
Het sportveld in Feerwerd was vrijdagavond ook het strijdtoneel van een duel waarbij ‘nostalgie’ het tegen jeugd opnam. Het elftal wat tien jaar geleden kampioen werd speelde namelijk tegen het huidige eerste elftal van Ezinge. Alle coryfeeën van toen waren naar Feerwerd gekomen om nog een keer samen te spelen op het complex waar velen de nodige successen hadden mogen beleven. Een 4-3 zege voor de oudjes was het resultaat waarbij de goals gescoord werden door Ewart Gerritsen 0-1, Thijs Heemstra 1-1, Roderick ’ t Hoog 2-1, Klaas-Jan Ritzema 3-1, Ewart Gerritsen 3-2, Ewart Gerritsen 3-3, Peter Swart 4-3. Dat zorgde dat er in het kamp van de ‘oude garde’ na afloop wel even gegniffeld werd over deze volgens doelman Dirk-Johan Ritzema niet eens onverwachtse zege.’ Het bleek al snel dat we het voetballen nog niet verleerd waren. We stonden namelijk na de eerste helft met 3-1 voor en toen ging het even los in de kleedkamer van het eerste ‘moet ik zeggen. Daardoor werd het een echte wedstrijd met het publiek als grote winnaar.”