Geslaagde ouderavond G-voetbal Eemsmond.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op dinsdag 9 juni werd er voor de ouders van de voetballers en voetbalsters van het G-voetbal Eemsmond een bijeenkomst georganiseerd. Een ouderavond die naast het uitwisselen van de ervaringen binnen het G-voetbal in de gemeente Eemsmond verder in het teken stond van een mooi gebaar van het energiebedrijf RWE/Essent.
           image 2015 06 14
    Om 19.30 uur opende Piet-Geert Nicolay, als voorzitter van de stuurgroep Eemsmond Voetbalt, de eerste ouderavond van het G-voetbalteam. Na de openingswoorden van dhr. Nicolay werd het woord gegeven aan Andries Broekhuizen die als een van trainers en begeleiders vertelde over het ontstaan en vooruitgang van het G-voetbalteam. Een uitleg die de aanwezigen het beeld gaf dat het project, zoals Broekhuizen het noemde, nadat het nog maar enkele maanden geleden is opgestart nu al als succesvol mag worden gezien. Ondertussen zijn er namelijk 18 kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking die iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op het sportcomplex van Noordpool onder begeleiding van een viertal trainers de eerste beginselen van het voetballen worden bijgebracht. Iets wat, zo was de ervaring van de ouders, bij de kinderen niet alleen voor plezier zorgt maar ook de motoriek sterk verbeterd. Gezien de positieve geluiden is de verwachting daarom ook dat het G-voetbal in de gemeente Eemsmond een blijvend iets zal zijn. Dat betekend dat mocht men met de spelers en speelsters in wedstrijden of toernooien willen uitkomen ze wel lid van een vereniging moeten zijn. Doordat er op het complex van Noordpool getraind wordt is door de zeven verenigingen uit de gemeente Eemsmond besloten om het G-team bij Noordpool onder te brengen.

Waar de gemeente Eemsmond het team enkele weken geleden al in prachtige tenues had gestoken kwam daar tijdens de ouderavond via RWE/Essent nog een mooi gebaar bij. Dhr. Taco Douma, plantmanager RWE Energiecentrale Eemshaven, kwam namelijk vertellen dat het energiebedrijf de komende jaren garant zal staan voor de contributie die aan het lidmaatschap van de KNVB verbonden is. Een gebaar wat door de aanwezigen met een luid applaus werd beloond. Vervolgens konden er door de ouders nog vragen worden gesteld die door Andries Broekhuizen op heldere wijze werden beantwoord zodat iedereen na afloop sprak van een plezierige en uitermate zinvolle ouderavond.