SV Bedum hoopt volgend seizoen op betere tijden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 20 14-20 15 zit er voor de amateurvoetballers op. Een seizoen met voor sommige verenigingen vreugde en voor anderen verdriet omdat niet alleen het behalen van de doelstelling niet lukte maar het in sommige gevallen nog slechter uitpakte. Puurvoetbalonline zet aan het einde van het seizoen de  verrichtingen van de clubs in onze regio op een rijtje waarvan in deel drie SV Bedum.
             1368265651Nvb Bedum VVK Bedum 05 05 13 6025  1

 Spelmoment uit het duel Bedum- VVK, (dat later uit de competitie werd gehaald) met een koppende Frank Setz . Bron Ommelander Courant    Foto: Ronnie Afman Baflo
SV Bedum-zaterdag kende een seizoen met weinig echte hoogtepunten. Er werd, zoals een jaar eerder wel gebeurde, geen periodetitel gewonnen en ook in de algehele stand werd geen rol van betekenis gespeeld. Een vlak seizoen werd het door sommige insiders genoemd wat als we de uitslagen bekijken wel aardig klopte. Zo gingen alle vier de derby's, tegen Omlandia en VIBOA, verloren wat in Bedum wel even pijn zal hebben gedaan. Normaal gesproken zijn derby's al beladen, hoewel dat tegenwoordig allemaal minder heftig is dan vroeger, maar dit seizoen stonden de duels tussen SV Bedum en Omlandia door een opmerkelijke trainersmove nog eens extra op scherp. Over het overstappen van René Wollerich van Omlandia naar de paarshemden uit Bedum is al genoeg gezegt en geschreven maar dat de twee keer drie punten met gejuich zijn begroet in Ten Boer mag duidelijk zijn. Waar het eerste team een wat vlak en aan het einde zelfs nog moeizaam seizoen kende werden er binnen de jeugdafdeling wel prima resultaten neergezet. Zo kende de D1, onder leiding van trainer Jelmer Meinardi, een fantastisch seizoen. Het kampioenschap werd op overtuigende wijze binnengehaald door een spelersgroep dat ook de basis vormde van SV Bedum O12. Het O12-team, bestaande uit eerstejaars D-junioren, E1-junioren en een speler uit de E2 deed het fantastisch tegen vaak fysiek sterkere tegenstanders. Ook hier was Jelmer Meinardi degene die als rode draad door het team liep waar de spelers, zo viel in de verslagen te lezen, uitermate content mee waren.
Waar de zaterdagtak zich in de 1e klasse wist te handhaven was dat niet voor de zondagafdeling weggelegd. De zondagtak degradeerde na een tweeluik tegen Pesse uit de vierde naar de 5e klasse. Dat de zondagtak in de nacompetitie terecht kwam had het te danken aan het verdwijnen van VVK. De problemen die er binnen dat team waren zorgde er voor dat het bestuur besloot om het elftal uit de competitie te halen. De KNVB gaf vervolgens direct aan dat de stadjerders als degradant aangemerkt zouden worden in 4C zodat de rest van de teams er voor moest zorgen dat het niet op de laatste of voorlaatste plaats terecht kwam. Iets waar de Bedumers helaas niet in slaagden. Dat was ook niet vreemd omdat voor het seizoen maar liefst 12 spelers bij SV Bedum-zondag vertrokken. Een aantal wat door geen enkele club op te vangen is en dus ook niet in Bedum. Met spelers uit de lagere teams van zowel zaterdag als zondag werd getracht te redden wat er te redden viel maar het was vechten tegen de bierkaai met uiteindelijk degradatie tot gevolg. Voor het volgend seizoen ziet het er voor zowel de zaterdag als de zondagtak beter uit als we de overschrijvingentweenul mogen geloven. Er komen namelijk voor beide afdelingen een aantal nieuwe spelers naar Bedum die er met de overgebleven spelers ongetwijfeld voor moeten zorgen dat de zaterdagtak wat meer hoogtepunten kent en de zondagtak terugkeert in de 4e klasse.