Slotdag v.v. Stedum geslaagd evenement

Geschreven door Arend Koenes op . Geplaatst in Even na praten

Mede dankzij het fantastische weer was de Slotdag van de v.v. Stedum op zaterdag 6 juni jl. een groot succes. Onder een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje werd door de SJO STEO-jeugd om 10 uur begonnen met de spelletjesochtend. Van de jongste voetballers (de kabouters) tot en met de A-junioren werd fanatiek gestreden om de sportieve eer. Vooral het penaltyschieten, met als hoofdprijs  per leeftijdscategorie een zilveren voetbalschoen met inscriptie, riep het beste in de jeugdleden naar boven. De dienstdoende keepers Boelie de Sturler, Harrie Swieringa en Wesley de Waal kregen dan ook menig schitterende penalty om de oren. Ook de speelattributen, de aanwezigheid van veel ouders, broertjes, zusjes en overige familieleden en een lekker broodje worst tussen de middag maakten het ochtendprogramma tot een groot succes.
image 2015 06 08
Ook de STEO-kabouters vermaakten zich prima (van links naar rechts - Floris de Leeuw, Jorn Dijkema en Devin de Vries)
In de middag werd traditioneel getrouw in een 7 tegen 7 toernooi gestreden om de sportieve eer tussen de jongvolwassen  en senioren. Dat ook weer veel oud-leden, dorpsgenoten en vrijwilligers de voetbalschoenen uit de wilgen hadden gehaald was mooi om te zien. 12 teams streden in 3 poules om de sportieve eer. In poule A werd na een spannende finale (2-2) Gratis Bier de winnaar door Friends United na penalty te verslaan. In de meer recreatieve poules B/C werd No Mercy de winnaar door in de finale de Opa's te verslaan.
Met ruim 150 mensen die deelnamen aan de afsluitende barbecue werd het voetbalseizoen 2014/2015 van de v.v. Stedum en SJO STEO afgesloten. Op 22 augustus 2015 staan de eerste bekerwedstrijden al weer gepland, maar eerst een welverdiende zomerstop voor de vele vrijwilligers en voetballers.