Topprestatie VIBOA rechtvaardigt handhaving

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 20 14-20 15 zit er voor de amateurvoetballers op. Een seizoen met voor sommige verenigingen vreugde en voor anderen verdriet omdat niet alleen het behalen van de doelstelling niet lukte maar het in sommige gevallen nog slechter uitpakte. Puurvoetbalonline zet aan het einde van het seizoen de  verrichtingen van de clubs in onze regio op een rijtje waarvan in deel twee VIBOA uit Winsum.
Embedded image permalink
 Spelmoment uit het duel Omlandia-VIBOA foto: www.viboa.nl
VIBOA kende een bizar seizoen 2014-2015. Op het moment dat de winterstop aanbrak hadden de Winsumers 5 punten uit 11 duels en werden ze door heel voetballand wonderland gezien als de ploeg die zou gaan degraderen. Het liep voor de winter voor geen meter in Winsum waar VIBOA echter nooit echt werd weggespeeld. Vaak ging het in de slotfase van een wedstrijd mis en werd een eventuele puntendeling of zelfs winst nog werd weggegeven. De reden voor een zeer matige eerste helft van het seizoen zat zeker in het blessureleed wat de geelhemden te verduren kregen. Doelman Germen Bouwman, Marcel Pannekoek, Duncan Torrenga en Rick Schaaphok zijn nog maar enkele spelers die voor de winter door blessures, en in het geval van Schaaphok helemaal niet van de partij waren. Hoe je het ook wendt of keert, er is geen team dat het steeds maar weer wegvallen van bepalende spelers kan opvangen.
Hoe anders werd het echter na de winterstop. In vijftien duels wist VIBOA maar liefst vijfentwintig punten aan de vijf van voor de winter toe te voegen. Een prestatie van formaat die bijna niemand voor mogelijk had gehouden. Steeds waren het 'finales' die de Winsumers moesten spelen. Finales die soms ternauwernood werden gewonnen of gelijkgespeeld. Als je in vijftien duels 25 punten weet te behalen ,wat een gemiddelde van 1.6 per wedstrijd is, en je trekt dat door naar 26 duels kom je uit op 41 punten en een beetje. Dat betekent dat de Winsumers dan minimaal vijfde waren geworden in zaterdag 1E. Dat rechtvaardigd de handhaving van VIBOA in de eerste klasse voor de volle 100% waar we op het Hogeland blij mee mogen wezen.